00:38 20 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.50
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.72
  Monumentul lui Iosif Stalin în piața centrală din orașul Gori.

  Moldova și Georgia vor continua să dezvolte cooperarea bilaterală

  © Sputnik / Михаил Фомичев
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  18 0 0

  Miniștrii de Externe ai Georgiei și Moldovei au menționat colaborarea fructuoasă dintre cele două țări.

  CHIȘINĂU, 10 oct — Sputnik. În cadrul întâlnirii bilaterale de la Tbilisi, miniștrii de Externe ai Georgiei și Moldovei, Mihail Djanelidze și Andrei Galbur, au remarcat conlucrarea fructuoasă dintre cele două țări și au discutat perspectivele dezvoltării relațiilor bilaterale, transmite RIA Novosti.

  Duminică, la Tbilisi, a avut loc Reuniunea Miniştrilor de Externe ai GUAM (Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Moldova). Ședința a fost dedicată celei de a 20-a aniversări de la fondarea organizației.

  „În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte ale colaborării moldo-georgiene în format bilateral. Au fost menționate relațiile existente de prietenie și parteneriat, fapt care, potrivit miniștrilor, creează o bază bună pentru dezvoltarea colaborării sectoriale în scopul obținerii unor rezultate concrete", potrivit comunicatului Ministerului de Externe al Georgiei.

  Totodată, miniștrii au subliniat importanța menținerii dinamicii vizitelor la nivel înalt. În acest sens a fost examinată posibilitatea efectuării unei vizite a premierului Pavel Filip în Georgia.

  Totodată, la întâlnirea de la Tbilisi au fost menționate „relațiile de parteneriat în cadrul formatelor internaționale".  Știrile Zilei