16:21 15 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.69
 • USD17.00
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Fotografie de la nunta lui Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin iar în cadru apare și Lucian Chirtoacă

  Averea cu care a rămas Dorin Chirtoacă după divorțul de Anișoara Loghin

  © Facebook / Artiom Stavila
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  848320

  Pentru anul 2016 primarul Capitalei, Dorina Chirtoacă, a declarat venituri de peste 130 mii de lei, toți acești bani provenind din salariul pe care l-a obținut în calitate de primar al Chișinăului.

  CHIȘINĂU, 15 oct — Sputnik. Dorin Chirtoacă a mai declarat că are un teren sub construcție estimat la valoarea de 525.614 lei, un teren intravilan evaluat la 300.000 lei. El mai deține în proprietatea sa un beci, un sarai, trei garaje și o casă, toate acestea fiind moștenite din anul 2014.

  Totodată, Chirtoacă mai deține un automobil marca Opel Astra evaluat la 28.400 lei și un BMW 318, evaluat la 96.000 lei.

  Înafară de aceste lucruri edilul capitalei nu a mai indicat alte venituri în declarația sa pe avere.

  Vrem să reamintim cititorilor că în declarația de averea, care trebuie să fie completată de fiecare persoană publică și unde își indică veniturile acumulate în decursul unui an, există o rubrică care se întitulează: „Venituri obținute prin donații și moșteniri".

  Din câte cunoaștem cu toții foarte mulți demnitari de la noi pentru ași justifica alte venituri care le au pe lângă salariile modeste pe care leprimesc în calitatea lor de persoane angajate la stat, de multe ori, mai indică ca au primit anumite sume de bani în urma moștenirilor primite sau câștigurilor obținute la cumătrie sau nuntă.

  Reieșind din cele menționate mai sus, putem observa că în declarația depusă de Dorin Chirtoacă la ANI nu este indicat că edilul orașului ar fi câșigat careva sume de bani în urma căsătorie pe care a avut-o anul trecut cu cunoscuta prezentatoare de știri Anișoara Loghin.

  Amintim că Dorin Chirtoacă și Anișoara Loghin s-au căsătorit pe 20 mai 2016. Peste doar o săptămâna aceștia au devenit și nași. La începutul luii octombrie 2016, cei doi au anunțat că divorțează.

  Acestă declarație de avere care a fost prezentată de Chirtoacă la ANI după ce a devenit publică ridică mai multe nedumeriri opiniei publice. Unii se întreabă: Poate primarului nostru i-a scăpat din atenție această rubrică? Dar poate banii câștigați la nuntă au ajuns la alt cineva și atunci nu avem cei reproșa lui Dorin Chirtoacă pentru că el și-a făcut datoria sa de cetățean conștiincios completând declarația respectivă absolut corect.

  Presa de la Chișinău scrie ca a încercat să-l contacteze telefonic pe primarul Chișinăului pentru a afla mai multe despre nedumeririle create în urma publicării acestei declarații.

  Dar se pare că el nu fost de găsit, astfel rămând ca toată lumea să se întrebe: Și totuși cine a luat banii de la nuntă?

  Tagurile:
  Anișoara Loghin, Dorin Chirtoacă
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei