21:58 15 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.38
 • USD17.56
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.71
  gaz benzină pompă

  Cum sunt furați șoferii la stațiile PECO, scheme ilicite (VIDEO)

  © Sputnik /
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  588 0 0

  Circa cinci la sută reprezintă evaziunea fiscală a unor stații de alimentare cu combustibil, organizată ilicit de un grup de persoane, ajunse a fi investigate de Ofițerii Direcției investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații din Moldova

  CHIȘINĂU, 15 nov — Sputnik. Clienții mai multor stații PECO din țară, dar preponderent din Chișinău erau înșelați printr-o schemă frauduloasă utilizată de un grup de persoane, prin instalarea în coloanele de distribuire a petrolului de la staţiile de alimentare cu combustibil a unor plăci cu cablaj confecționate artizanal.

  Astfel, consumatorii erau înșelați cantitativ la achiziționarea carburantului în proporție de circa 5 la sută, se menționează într-un comunicat al poliției.

  „În consecință, fiecare stație PECO implicată în schemă, lunar înșela consumatorii cu circa 7,5 — 10,0 tone de combustibil, astfel, depășind suma de 120 000 lei”, precizează sursa citată.

  În urma perchezițiilor efectuate de poliție la stațiile PECO la 18 octombrie curent, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, inclusiv accesoriilor acestora, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor, etc.

  Au mai fost depistate „un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vânzări ilicite și necontabilizate, etc.)”.

  Suspecții își recunosc vina integral, sunt cercetați în stare d elibertate, iar conform prevederilor art. 190 alin. 5 "Escrocheria", art. 255 alin. 2 "Înşelarea clienţilor" și 244 alin. 2 "Evaziune fiscală" Cod penal al RM, aceștia riscă închisoare de până la 6 ani, dacă, în urma cercetărilor penale ei vor fi găsiți vinovați.  Știrile Zilei