05:42 20 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Vizita Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi Cornelii în vizită la Președenția Republicii Moldova

  Ce a discutat Igor Dodon cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi

  © Sputnik / Николай Костыркин
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  48 0 0

  Află despre ce a discutat președintle Igor Dodon cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi, Cornelii, care se află în aceste zile în Moldova

  CHIȘINĂU, 23 nov — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit miercuri la Chișinău cu Înaltpreasfinţitul Cornelii, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi, care se află în vizită pastorală în țara noastră.

  ”Am avut o întrevedere cu Înaltpreasfinţitul Cornelii, Mitropolit al Moscovei şi al Întregii Rusii, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi, care se află în Moldova cu o vizită pastorală. Am discutat aspecte ce ţin de viaţa comunităţii ortodocşilor de rit vechi din ţara noastră și de protecția valorilor morale tradiționale în societatea noastră”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

  Președintele a subliniat că în Moldova ortodocşii de rit vechi (lipovenii) este una dintre cele mai vechi comunităţi etnice şi religioase din ţara noastră.

  ”Credincioșii ortodocși de rit vechi merită întreg respectul și pentru continuarea păstrării tradiției spirituale a Vechii Rusii și a obiceiurilor specifice. Creştinii ortodocşi de rit vechi reprezintă una dintre punţile de legătură între Moldova şi cultura multinațională a Rusiei”, a subliniat Dodon.

  La Chişinău, comunitatea ortodocşilor de rit vechi verge la Biserica „Acoperământul Maicii Domnului" — binecunoscuta „Biserică Măzărache".

  Președintele Igor Dodon i-a urat Patriarhului Kornelii multă sănătate şi ajutor din partea lui Dumnezeu.

  ”I-am dorit Patriarhului Cornelii multă sănătate şi ajutor din partea lui Dumnezeu. I-am dat asigurări Înaltpreasfinţitului Cornelii că, în calitate de președinte, voi depune tot efortul pentru păstrarea și dezvoltarea comunității ortodocșilor de rit vechi din Moldova. Am transmis Patriarhului Cornelii invitația de a participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc în 2018, la Chișinău”, a mai precizat președintele.

  Tagurile:
  igor dodon
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei