11:06 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  cartier rezidențial

  Nu vă grăbiți să vă cumpărați apartamente, iată ce se va întâmpla cu prețurile

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  24310

  Nu vă grăbiți să cumpărați apartamente în Chișinău, iată ce se va întâmpla în curând cu prețurile de pe piața imobilelor

  CHIȘINĂU, 26 nov- Sputnik. Expertul în economie Viorel Gârbu a declarat într-un interviu pentru Sputnik-Moldova că în viitorul cel mai apropiat se prognozează o scădere a prețului la apartamente în Moldova.

  Potrivit expertului, acest fenomen va fi influențat de mai mulți factori. Unul dintre aceste se explică prin puterea mică de cumpărare din cauza veniturilor mici. 

  ”Prețul apartamentelor depind de mai mulți factori. Unul dintre acestea și cel mai principal este dezvoltarea economică. În lumea contemporană prevalează principiul să trăiești acolo unde poți câștiga bine. Nu are sens să locuiești în Chișinău dacă ai un salariu mic în condițiile în care există șansa să câștigi mult mai mult în alt oraș”, a declarat Gârbu. 

  Economistul susține că dacă până nu demult multă lume tindea să investească în imobile, în prezent viziunea puțin s-a schimbat.  

  ”Numărul cetățenilor care vor să investească în imobile s-a micșorat. Până nu demult toată lumea tindea să-și cumpere un apartament în Chișinău. Dar în acest an și anul viitor vor fi date în exploatare un număr foarte mare de apartamente, ceea ce va duce la scăderea prețului la apartamente”, a explicat expertul. 

  Tagurile:
  apartamente


  Știrile Zilei