12:18 26 Mai 2019
În direct
 • EUR20.08
 • USD18.03
 • RUB0.28
 • RON4.22
 • UAH0.68
  Stadion

  Când va avea Moldova un stadion național și unde va fi amplasat

  © www.fb.com/BarbuPetre
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  85 0 0

  La mai bine de 11 ani de la închiderea Stadionului Republican, autoritățile nu se grăbesc să construiască unul nou.

   

  Nu vom avea un stadion republican, nici în acest an și nici în anul viitor. Cel puțin asta rezultă din cifrele proiectului bugetului de stat pentru anul viitor.

  Ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat că bani pentru construcția unui stadion național nu sunt planificați și niciun proiect în acest sens nu există.

  „În anul curent nu s-a găsit un proiect pentru construcția unui stadion republican în Chișinău. În mai multe discuții pe care le-am auzit eu, există opinii că amplasarea lui în centrul orașului nu este tocmai potrivită. De aceea, până la definitivarea unei viziuni concrete, cum va fi stadionul și unde va fi…așteptăm o propunere concretă și atunci vom găsi un spațiu", a declarat Octavian Armașu în timpul prezentării în Parlament a proiectului bugetului de stat pentru anul viitor.

  Amintim că Stadionul Republican a fost închis în anul 2006 din motiv că nu corespundea standardelor internaționale. În 2017 a început demolarea stadionului, iar pe acel teren urma să fie construit un alt stadion modern și performant.

  Fostul Stadion Republican a fost deschis în 1952 și avea o capacitate de 20 de mii de locuri. După 1991, capacitatea stadionului a fost redusă și a ajuns la aproape 10 mii de locuri.

  Tagurile:
  Stadion național, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei