15:47 19 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.72
 • USD17.31
 • RUB0.26
 • RON4.24
 • UAH0.62
  Plăcute de înmatriculare scoase de polițiști pe bulevardul Ștefan cel Mare

  Pentru şoferi: Poliţia nu va mai scoate plăcuţele de înmatriculare dacă...

  © Sputnik / Sergiu Praporșcic
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  16210

  Poliţia nu va mai umbla cu şurubelniţa pe la maşinile parcate neregulamentar.

  CHIŞINĂU, 24 feb — Sputnik. Practica scoaterii plăcuţelor de înmatriculare a maşinilor parcate neregulamentar va rămâne istorie, întrucât Guvernul de la Chişinău a avizat joi o inițiativă legislativă în acest sens.

  Potrivit Publika, mai mulţi şoferi s-au dovetid a fi mulţumiţi de aceste modificări, întrucât e dificil de a merge la poliţie după plăcuţele ridicate, iar o amendă ar fi suficientă.

  "Super idee! Dacă le scot e complicat să circuli cu maşina ca să te duci să-ţi iei numerele de înmatriculare".

  Amenzile însă rămân valabile. Şoferii care parchează neregulamentar vor fi sancţionaţi cu până la 500 de lei şi vor primi două puncte de penalizare.

  Practica scoaterii plăcuţelor va rămâne în cazul altor încălcări.

  "Autovehicolul nu a fost supus reviziei tehnice sau revizia tehnică este expirată, în cazul în care geamurile din faţă sunt umbrite, numele de înmatriculare totuşi vor fi ridicate", a precizat Pavel Apostol, inspector principal al INP, citat de Publika.

  În prezent, conducătorii auto care au rămas fără plăcuțe de înmatriculare sunt nevoiți să plătească un evacuator pentru transportarea mașinii, fiindcă circulația fără ele este interzisă. Acestea sunt restituite doar după întocmirea unui proces-verbal de contravenție. 

  Potrivit INP, anul trecut, aproape 1.300 de conducători auto au rămas fără plăcuţe de înmatriculare şi s-au ales cu amenzi.

  Tagurile:
  Numere, Plăcuţe, şoferi, Amenzi, Poliţie, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei