22:50 13 August 2020
În direct
 • EUR19.56
 • USD16.61
 • RUB0.23
 • RON4.04
 • UAH0.60
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  73 0 0

  România reprezintă principalul partener al Republicii Moldova atât la schimburile comerciale cât şi la investiţii.

  BUCUREȘTI, 27 feb — Sputnik, Daniel Nistor. Premierul moldovean Pavel Filip a avut marţi la Chişinău o întrevedere cu premierul român, Viorica Dăncilă, ocazie cu care "a fost evaluată şi cooperarea comercial — economică" dintre cele două state.

  "Cu toţii cunoaşteţi că Republica Moldova şi-a majorat exporturile pe piaţa Uniunii Europene şi a atins cotele de peste 65%, dar în acelaşi timp trebuie să vă spunem că schimburile cele mai înalte sunt cu România. Anul trecut, am atins cifra de 1,3 miliarde de dolari şi România este pe locul 1 nu doar când vorbim de schimburi comerciale, ci şi când vorbim de investiţii. Întreprinderile cu capital român sunt cele mai multe atunci când vorbim de capital străin în Republica Moldova", a afirmat premierul moldovean, citat de Agerpres.

  Acesta şi-a manifestat satisfacţia faţă de intrarea pe piaţa din Republica Moldova a Băncii Transilvania, care a devenit acţionar la Victoriabank.

  "Venirea Băncii Transilvania în Republica Moldova nu trebuie privită doar ca o simplă investiţie sau doar ca o simplă achiziţie a unui pachet de acţiuni. Trebuie privită şi prin prisma că Republica Moldova a devenit un partener stabil şi este un semnal şi pentru alţi investitori", a subliniat premierul moldovean.

  Pavel Filip a arătat că investiţiile Transgaz şi Banca Transilvania în Republica Moldova "înseamnă un credit de încredere".

  Tematic

  Programul vizitei premierului Dăncilă la Chişinău
  Declarații de presă ale prim-miniștrilor Pavel Filip şi Vasilica-Viorica Dăncilă
  Dăncilă a vorbit la Chișinău despre revocarea lui Kovesi și raportul lui Toader
  Tagurile:
  numărul 1, partener economic, Pavel Filip, România, Republica Moldova


  Știrile Zilei