19:32 22 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Александру Тэнасе

  Alexandru Tănase demisionează din funcția de ministru al Justiției

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  42113

  Proaspătul ministru al Justiției, Alexandru Tănase, a anunțat că intenționează să demisioneze din funcție după apariția în spațiul public a unor înregistrări a conversației cu omul de afaceri Veaceslav Platon.

  CHIȘINĂU, 11mar — Sputnik, Octavian Racu. Ministrul Justiției, Alexandru Tănase, a anunțat că își va da demisia, după ce zilele trecute a fost făcută publică o înregistrare a unei convorbiri telefonice a acestuia cu omul de afaceri Veaceslav Platon, în care face și anumite remarci ironice în adresa unor demnitari europeni. Discuția, al cărui autenticitate nu a fost confirmată, deocamdată, ar fi avut loc în perioada în care Tănase deținea funcția de președinte al Curții Constituționale. 

  Într-o postare pe Facebook, oficialul afirmă că nu și-a propus implicarea în activități politice și presupune că atacul în adresa sa are rațiuni electorale.

  "Nu am preluat portofoliul de ministru pentru a devenit o țintă electorală", afirmă Tănase.

  "Este în spiritul valorilor europene, ca orice funcție de demnitate publică, să se bazeze mai întâi de toate pe încredere publică. Atunci când această încredere este periclitată, chiar și de motive lipsite de pertinență, orice inițiativă cât de bună ar fi, nu va da rezultatul scontat. Interesul personal nu poate fi pus deasupra interesului general", a scris ministrul Justiției.

  Tănase evită să numească motivul exact al demisiei și nici nu aduce vreo explicație legată de conversația sa cu Veaceslav Platon, precizând că nu mai intenționează să ocupe vreo funcție publică în viitor.

  "În acest context, am ajuns la concluzia ca cea mai potrivită soluție în situația creată este să-mi prezint în zilele ce urmează, demisia din funcția de Ministru al Justiției, astfel încheindu-mi cariera publică", a conchis ministrul.

  Tagurile:
  ministrul justiției, convorbire telefonică, Facebook, Demisie, Alexandru Tănase, Veaceslav Platon, Republica Moldova


  Știrile Zilei