07:05 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  1285243

  Conform primelor informații, explozia a survenit în urma detonării accidentale a unei grenade într-un magazin alimentar de lângă cimitirul Armenesc.

  CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Două persoane au murit și alte două au fost rănite în urma unei explozii la un magazin alimentar din Chișinău.

  Potrivit poliției, Bărbatul care a provocat explozia la magazinul alimentar de la intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Chișinău este născut în anul 1968 și a fost judecat anterior de mai multe ori.

  „Deflagrație a unui obiect explozibil neidentificat până la moment", este prima explicație a IGP la briefingul de presă.

  Serviciile poliției acționează și la această oră la fața locului.

  Reprezentantul poliției a mai precizat că unul dintre bărbații decedați a intrat la ora 11.00 în magazin, a luat 10 pachete de țigări, iar la ieșire i s-a propus să achite cumpărătura, el refuzând asta.

  „Din mână sau din rucsac a căzut un obiect explozibil care a explodat la ieșirea din magazin. Puterea de distrugere a fost îndreptată spre stradă, unde era un bărbat neidentificat și care a fost străpuns de elementele explozibile ale dispozitivului", a mai spus reprezentantul legii.

   

  Explozia a avut loc la intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Chișinău, în preajma Cimitirului Armenesc. În consecință două persoane au murit.

  „Inspectoratul Poliției Chișinău informează că a avut o explozie șa intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Chișinău, într-un magazin alimentar, în rezultat au murit două persoane. Poliția se află la locul incidentului”, a declarat serviciul de presă al poliției, citat de Sputnik Moldova.

  La moment, temporar este sistată circulația rutieră pe str. Al.Mateevici în perimetrul străzilor: Bulgară — V. Alecsandri, potrivit poliției.

     Știrile Zilei