18:01 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Explozie în Chișinău

  Cine este bărbatul care a provocat explozia într-un magazin alimentar din Chișinău

  © Sputnik /
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  435040

  Astăzi s-a produs o explozie într-un magazin alimentar de la intersecția străzilor Mateevici și Armenească, în preajma Cimitirului Armenesc din Chișinău. Poliția dă detalii.

  CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Şeful IGP, Alexandru Pînzari, a susţinut un briefing de presă privind explozia care a avut astăzi loc în Capitală.

  Potrivit poliției, Bărbatul care a provocat explozia la magazinul alimentar de la intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Chișinău este născut în anul 1968 și a fost judecat anterior de mai multe ori.

  „Deflagrație a unui obiect explozibil neidentificat până la moment", este prima explicație a IGP la briefingul de presă.

  Serviciile poliției acționează și la această oră la fața locului.

  Reprezentantul poliției a mai precizat că unul dintre bărbații decedați a intrat la ora 11.00 în magazin, a luat 10 pachete de țigări, iar la ieșire i s-a propus să achite cumpărătura, el refuzând asta.

  „Din mână sau din rucsac a căzut un obiect explozibil care a explodat la ieșirea din magazin. Puterea de distrugere a fost îndreptată spre stradă, unde era un bărbat neidentificat și care a fost străpuns de elementele explozibile ale dispozitivului", a mai spus reprezentantul legii.

  Astfel, ar fi decedat bărbatul care a detonat explozibilul și încă un bărbat aflat în afara magazinului. Alte două persoane au fost rănite în interiorul magazinului.

  La moment, temporar este sistată circulația rutieră pe str. Al.Mateevici în perimetrul străzilor: Bulgară — V. Alecsandri, potrivit poliției.

  Martorii oculari spun că ar fi fost o ceartă între vânzătoarea magazinului și un bărbat care ar fi intrat la cumpărături. Alte două persoane rănite s-ar afla în magazin.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei