02:42 16 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.70
 • USD16.99
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.61
  Explozie la Cișinău

  Șeful MAI, noi detalii despre caracterul exploziei din Chișinău și făptaș

  © Sputnik /
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  145 0 0

  Ministrul de Interne a comunicat noi detalii despre bărbatul care a provocat astăzi o explozie în centrul Chișinăului.

  CHIȘINĂU, 20 mart — Sputnik. Este foarte important să menționăm că nu este vorba de un atac armat, dar de un incident, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul de Interne Alexandru Jizdan.

  Potrivit ministrului, după primele investigații s-a stabilit că "persoana care avea asupra sa obiectul explozibil era în conflict cu familia sa în urma divorțului cu soția și a avut probleme cu legea".

  Explozia a avut loc astăzi, în magazinul Jardin, situat la intersecția străzilor Armenească și Mateevici din Chișinău, în urma deflagrației fiind ucise două persoane.

  Anterior, șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pânzari, a declarat că deflagrația a fost provocată de un dispozitiv exploziv neidentificat deocamdată.

  Potrivit acestuia, un bărbat a intrat în magazin în jurul orei 11:00, luând de pe raft cel puțin 10 pachete de țigări și îndreptându-se spre ușă. Atunci când i s-a cerut să plătească, acesta a intrat în conflict cu vânzătoarea. În acel moment, din mâna sau din rucsacul bărbatului a căzut obiectul exploziv care a detonat.

  Ministrul i-a solicitat Inspectoratului General al Poliției "să raporteze în detalii mersul anchetei, rezultatele căreia vor fi comunicate cetățenilor".

  "Totodată, am cerut Șefului IGP înăsprirea controlului asupra persoanelor cu antecedente penale, cu privire la deținerea ilegală a armamentului", a mai notat Jizdan.

  În urma deflagrației au fost ucise două persoane — bărbatul care avea asupra sa dispozitivul exploziv și un bărbat care se afla în stradă. În prezent sunt întreprinse măsuri pentru identificarea acestuia.

  Tematic

  Cine este bărbatul care a provocat explozia într-un magazin alimentar din Chișinău
  Explozia din Chișinău - ce spune poliția
  BREAKING: Explozie în centrul Chișinăului - morți și răniți (VIDEO 18+)
  Tagurile:
  făptaș, caracterul incidentului, detalii, MAI, Alexandru Jizdan, Chişinău, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei