18:20 21 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.55
 • USD17.14
 • RUB0.26
 • RON4.16
 • UAH0.61
  Explozie

  Momentul exploziei de la magazinul alimentar din Chişinău (VIDEO)

  © Sputnik /
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  89000

  Doi oameni au murit, iar unul a fost rănit, în urma unei explozii produse în Chişinău, în pragul unui magazin alimentar de la intersecţia străzilor Alexei Mateevici şi Armenească.

  CHIŞINĂU, 20 mart — Sputnik. Reprezentantul poliției a precizat într-un briefing de presă că unul dintre bărbații decedați a intrat la ora 11.00 în magazin, a luat 10 pachete de țigări, iar la ieșire i s-a propus să achite cumpărătura, el refuzând asta.

  „Din mână sau din rucsac a căzut un obiect explozibil care a explodat la ieșirea din magazin. Puterea de distrugere a fost îndreptată spre stradă, unde era un bărbat neidentificat și care a fost străpuns de elementele explozibile ale dispozitivului", a mai spus reprezentantul legii.

  Potrivit procurorilor, la momentul exploziei în magazin se aflau patru persoane, însă nimeni nu a avut de suferit.

  "Este pornită urmărire penală pe art 145, omor intenţionat".

  La poliţie şi ambulanţă a sunat angajatul unui alt magazin situat vizavi: "Au vibrat sticlele de la ferestre, s-a auzit foarte tare, chiar şi peretele un pic s-a zguduit. Am văzut persoana care se afla încă în suflare, care a decedat, care se afla între două maşini, mai respira, ţipa".

  Взрыв в Кишиневе
  © Sputnik /
  Взрыв в Кишиневе

  Poliţia a reuşit să-l identifice pe bărbatul care a provocat explozia. Acesta era în conflict cu familia sa, după ce a divorţat, iar anterior a fost judecat pentru păstrarea drogurilor şi amendat pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate. Era născut în 1968.

  Vecina bărbatului spune că acesta a plecat de acasă acum două zile după mai multe certuri cu fosta soţie şi fiica de 18 ani. Potrivit ei, bărbatul deseori consuma alcool şi nu avea un serviciu.

  Взрыв в Кишиневе
  © Sputnik /
  Взрыв в Кишиневе

  Momentul în care bărbatul a detonat grenada a fost surprins de camerele de supraveghere. Detalii şi imagini exclusive publicate de Canal3.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei