15:23 19 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.10
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON3.99
 • UAH0.72
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  1792 0 0

  Doi oameni au murit, iar unul a fost rănit, în urma unei explozii produse în Chişinău, în pragul unui magazin alimentar de la intersecţia străzilor Alexei Mateevici şi Armenească.

  CHIȘINĂU, 21 mar — Sputnik. Unul dintre bărbații care a decedat în urma exploziei provocate de o grenadă într-un magazin de produse alimentare situat pe strada Armenească din municipiul Chișinău, rămâne a fi neidentificat, iar nicio rudă sau persoană apropiată nu îl caută.

  Momentul exploziei de la magazinul alimentar din Chişinău (VIDEO) >>>

  Potrivit serviciului de presă al Inspectoratului General al Poliției din municipiul Chișinău, la organele de interne nu a parvenit nicio reclamație legată de dispariția unei persoane care ar avea niște semnalmente asemănătoare cu bărbatul decedat. Anchetatorii încearcă să stabilească identitatea acestuia.

  În opinia unui colaborator al unei agenții particulare de investigații, comentariul căruia a solicitat reporterul Sputnik, bărbatul fie nu are nicio persoană apropiată, fie a sosit la Chișinău dintr-o altă localitate.

  "Oamenii nu poartă întotdeauna cu ei documente", a menționat expertul, care a preferat să rămână anonim. „Nu toți dețin un pașaport biometric, în urma perfectării căruia sunt lăsate anumite date persoanele în registrul de stat al populației, nu toate persoanele au introduse în baza de date a poliției amprentele digitale".

  Expertul a menționat că în pofida faptului că bărbatul decedat deținea un telefon mobil, identificarea lui ar putea să dureze o perioadă de timp.

  Pentru a stabili o relație între o cartelă SIM, cumpărată la un chioșc de ziare și identitatea persoane, este nevoie de studierea înregistrărilor convorbirilor lui, iar această procedură durează.

  Ar putea exista și un alt motiv pentru care poliția ar putea să evite să numească numele celui mort — secretul anchetei.

  „Standardele moderne ale anchetei stipulează o perioadă clară în care o persoană trebuie să fie identificată. Instrumentele care se află la dispoziția poliției permit încadrarea în această perioadă. În orice caz, identitatea acestuia e o chestiune de timp, acest lucru urmând să se afle în curând, totul depinzând de anumite proceduri specifice", consideră expertul.

  Tematic

  BREAKING: Explozie în centrul Chișinăului - morți și răniți (VIDEO 18+)
  Explozie lângă o stație de metro din Stockholm: o persoană rănită
  Explozie în Italia: patru persoane rănite
  Explozie la Sankt Petersburg: cel puțin 9 victime
  Tagurile:
  anchetă, victimă, explozie, investigație, poliție, grenadă, Identitate, Chișinău, Republica Moldova


  Știrile Zilei