06:04 21 Septembrie 2020
În direct
 • EUR19.69
 • USD16.63
 • RUB0.22
 • RON4.05
 • UAH0.59
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  18520

  Decizia autorităților de la Chișinău de a declara persona non grata trei diplomați ruși denotă mult servilism și obediență față de Occident.

  CHIȘINĂU, 27 mar — Sputnik. În opinia fostului ministrul al Apării Naționale, general Victor Gaiciuc, prin decizia de expulzare a diplomaților ruși autoritățile de la Chișinău au dorit să arate oficialilor europeni că sunt gata să îndeplinească orice indicații. Declarația a fost făcută în exclusivitate pentru postul de radio Sputnik Moldova.

  Fostul ministru presupune că Rusia ar putea răspunde cu o acțiune simetrică, expulzând trei diplomați moldoveni de la Moscova. Deocamdată nu este clar dacă anume așa va fi, din moment ce numărul angajaților legației moldovenești în capitala rusă nu este atât de mare, comparativ cu cel al diplomaților ruși la Chișinău, a mai adăugat el.

  Totodată, Gaiciuc s-a arătat convins că decizia de azi a Chișinăului contravine aspirației anunțate anterior de oficialitățile moldovenești de îmbunătățire a relațiilor cu Federația Rusă, luând în considerație întrevederea care a avut loc la Chișinău între ministrul de Externe al Republicii, Tudor Ulianovschi, și viceministrul rus de Externe, Grigorii Karasin.

  "Parcă relațiile noastre se îmbunătățeau un pic. De această dată s-a luat o decizie de a fi alături de Occident, de a penaliza Federația Rusă", a conchis Victor Gaiciuc.

  Tematic

  Analist român despre expulzarea diplomaților ruși de la Chișinău și București
  Ultima Oră: Moldova expulzează trei diplomați ruși
  Diplomat rus: „Cel mai probabil” expulzarea diplomaților ruși a fost planificată
  Austria și Slovenia refuză să expulzeze diplomați ruși
  MAE: Rusia va răspunde fiecărui stat care va expulza diplomați ruși
  SUA expulzează 60 de diplomați ruși, alte 15 țări se alătură Washingtonului
  Rusia expulzează 23 de diplomaţi britanici, declarându-i "persona non grata"
  Rusia va expulza diplomați britanici
  Tagurile:
  ministrul apărării naționale, expulzarea, diplomați ruși, Grigorii Karasin, Tudor Ulianovschi, Victor Gaiciuc, Moscova, Chișinău, Rusia, Republica Moldova

  Știrile Zilei