10:37 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Preşedintele Igor Dodon

  Vizita lui Dodon în Rusia: Şeful statului, despre Putin şi relaţia cu Federaţia Rusă

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  136 0 0

  Preşedintele moldovean a făcut un şir de declaraţii importante în cadrul vizitei sale în capitala de nord a Rusiei.

  CHIŞINĂU, 28 apr — Sputnik. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită la Sankt Petersburg, unde are planificate întrevederi cu guvernatorul Gheorghi Poltavcenko, alţi oficiali ruşi, cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din toate regiunile Rusiei, dar şi cu tinerii din Moldova.

  Ce crede Dodon despre Putin şi relaţia cu Federaţia Rusă

  Dodon a notat pe pagina sa de Facebook că „majoritatea poporului Moldovei se pronunță pentru îmbunătățirea relațiilor cu Rusia. În ţara noastră, Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a fost şi rămâne a fi cel mai influent lider de stat din străinătate".

  Şeful statului a menţionat că relaţiile dintre cele două ţări „înregistrează o dezvoltare eficientă și rezultativă" atât la nivel de șefi de stat, cât şi la nivel de regiuni.

  „Sunt convins că, după alegerile parlamentare care se vor desfășura în țara noastră în acest an, contactele bilaterale vor cunoaște un alt stadiu de colaborare strategică între guvernele, dar şi între parlamentele ambelor state", a subliniat Dodon.

  Cooperarea regională

  Preşedintele moldovean a menţionat după întrevederea cu guvernatorul Sankt Petersburgului, Gheorghi Poltavcenko, că a abordat în cadrul discuţiilor „un spectru larg de probleme ce țin de relațiile moldo-ruse pe plan național și regional".

  „În mod special, am menționat evoluția relațiilor dintre Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și orașul Sankt-Petersburg, regiunea Leningrad şi alte regiuni ale Rusiei. În acest context, am declarat că, în curând, în Moldova, va avea loc Forumul Regiunilor, la care vor fi invitați reprezentanții tuturor regiunilor Federației Ruse, cu care sunt semnate acorduri de cooperare", a specificat şeful statului.

  Dodon a subliniat interesul ţării noastre „pentru obținerea unei informaţii cât mai ample despre activitatea Uniunii Economice Eurasiatice şi sperăm să obţinem, în scurt timp, statutul de observator în cadrul acestei structuri".

  Cum va fi sărbătorită ziua de 9 mai în Moldova

  În cadrul discuţiei ci guvernatorul capitalei de nord a Federaţiei Ruse, preşedintele Dodon s-a referit şi la festivităţile care vor fi organizate în Moldova cu prilejul Zilei Victoriei.

  El a subliniat că pregătirile pentru festivități prilejuite aniversării a 73-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei sunt în toi, în special, acțiunea întitulată „Regimentul nemuritor", care va avea loc la Chișinău, pe 9 mai curent.

  Tematic

  La costum, pe tractor: Dodon și Lukașenko ies în câmp să semene porumb
  Igor Dodon ia atitudine față de acțiunea de forță împotriva Siriei
  Dodon își dorește o nouă întâlnire cu Putin. Ce intenționează să discute?
  Prima reacție a președintelui Dodon la decizia MAEIE
  Dodon: unionismul, un balon care se va dezumfla odată cu trecerea Centenarului
  Președintele Dodon, despre pericolul major pentru Europa și riscurile pentru Moldova
  Tagurile:
  vizita, Igor Dodon, Moscova, Republica Moldova, Rusia


  Știrile Zilei