20:57 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Marș pentru familie, imagine de arhivă

  Marșul Tăcerii: Mobilizare ortodoxă întru apărarea familiei

  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  11810

  Un important segment al societății este decis să pledeze în favoarea valorilor creștine milenare.

  CHIȘINĂU, 6 mai — Sputnik. Creștinii ortodocși din Republica Moldova se pregătește pentru o acțiune de amploare care va avea loc pe 12 mai, anunță Mitropolia Moldovei.

  "Plinătatea Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova se mobilizează pentru a participa la un Marș al tăcerii pentru susținerea familiei tradiționale, așa cum o știm din moși strămoși — ca loc unde copiii deprind dragostea de cele sfinte, învață respectul față de datinile și tradițiile noastre și capătă încrederea pentru viitor", se arată în comunicat.

  Creștinii se vor aduna sâmbătă la ora 10.00 în fața Mănăstirii Ciuflea, cu arhiereii Bisericii Ortodoxe din Moldova. Cu toții vor merge pe jos până la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Capitalei.

  Organizatorii subliniază că familia tradițională oglindește învățătura de Credință Ortodoxă, contribuind astfel la zidirea unei societăți bine ancorate în valorile cu adevărat importante, ce asigură continuitatea unui neam.

  ”Astăzi, avem nevoie mai mult ca oricând să demonstrăm că suntem uniți în jurul unei idei edificatoare, că ne pasă de prezentul și de viitorul nostru și că nu am uitat de trecut”, au mai precizat organizatorii.

  Acțiunea va fi o procesiune pașnică a rugăciunii, a dragostei creștinești și a nădejdii întru Domnul și are drept scop apărarea valorilor tradiționale.

  Tematic

  Referendumul pentru familie - discutat în şedinţa PSD. Iată când poate avea loc
  Duca: „Instituţia familiei moare nu din pricina homosexualilor”
  PSD, de la "Coaliția pentru Familie" la... "Gay - ok"! Adevăr sau mistificare?
  Europarlamentarii români, dezinteres total pentru familia tradiţională
  Tagurile:
  sprijin, familia tradițională, Marș al tăcerii, Republica Moldova


  Știrile Zilei