07:42 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Fotografie simbol: alegeri în Republica Moldova

  Alegeri în Capitală, în municipiul Bălți și încă în alte cinci localități

  © REUTERS / Gleb Garanich
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  6510

  Astăzi alegătorii din șapte localități din Republica Moldova sunt așteptați la secțiile de votare ca să aleagă primarul.

  CHIȘINĂU, 20 mai — Sputnik. În Capitala Republicii Moldova, astăzi, duminică, 20 mai, au loc alegeri locale noi pentru funcția de primar general. La ele participă 11 candidați, atât independenți, cât și reprezentanți ai formațiunilor politice.

  Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și alegătorii vor putea să-și exercite dreptul de vot până la ora 21:00. Desfășurarea votului va fi urmărit de observatori internaționali și de peste 700 de observatori naționali, care au fost acreditați de către Comisia electorală Centrală.

  Alegerile pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău au loc pentru că fostul primar general Dorin Chirtoacă și-a depus mandatul înainte de termen.

  Astăzi au loc alegeri locale pentru funcția de primar și în municipiul Bălți, acolo unde peste 100 de mii de alegători sunt așteptați la secțiile de votare ca să-și dea votul pentru unul dintre cei opt candidați.

  În același timp, alegeri vor avea loc și în cinci sate. Este vorba despre localităţile Leușeni și Nemțeni, raionul Hâncești, unde foştii primari şi-au dat demisia, dar și de comuna Volovița din raionul Soroca. De asemenea, sunt organizate alegeri în comunele Jora de Mijloc din Orhei şi Pârliţa din Ungheni, după ce edilii au decedat.

  Tematic

  Parizienii îi fac un cadou lui Macron de aniversarea alegerii în postul de președinte
  Dodon: Declarații importante cu privire la alegeri
  Tagurile:
  Candidați, alegerile locale, Republica Moldova, Chișinău
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei