19:44 17 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.85
 • USD17.69
 • RUB0.28
 • RON4.20
 • UAH0.68
  Patriarhul Kiril al Moscovei

  Patriarhul Kiril și ”prim-ministrul” Vaticanului vor veni la Chișinău - detalii

  © Sputnik / Сергей Пятаков
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  7710

  Reprezentanți din peste 50 de țări vor participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc la Chișinău, în acest an. La eveniment vor participa și Patriarul Moscovei și al Întregii Rusii, Kiril, dar și secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin.

  CHIȘINĂU, 23 mai — Sputnik. Patriarhul Kiril și secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, vor veni la Chișinău pentru a participa la Congresul Mondial al Familiei, care va avea loc în perioada 14-16 septembrie. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă, susținută de președintele Igor Dodon și președintele Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brawn.

  ”Avem confirmarea prealabilă de participare a reprezentanților din peste 50 de țări. La această etapă avem confirmarea de participare din partea Patriarhului Kiril. De asemenea, din partea unui înalt reprezentant al Vaticanului. Va veni prim-ministrul Vaticanului. Astfel, Republica Moldova va fi o platformă de discuții și de promovare a valorilor tradiționale familiale între est și vest. Vor fi atât creștin-ortodocșii, cât și catolicii. Pentru noi toți, și din est și din vest, pentru mine personal, valorile familiale, familia tradiționale și păstrarea acestor valor, reprezintă unul dintre obiectivele de bază”, a declarat Dodon.

  La rândul său, Brian Brown a declarat că oamenii din întreaga lume sunt de partea valorilor tradiționale, iar unele elite și unele state puternice încearcă să submineze instituția familiei.

  „Peste tot în lume, oamenii cu diferite culturi, tradiții și religii conștientizează că sunt pe aceleași poziții. Ei înțeleg că valorile și cred că familia care reprezintă instituția fundamentală a societății este subminate de unele tendințe de astăzi. Unele elite puternice, unele state puternice încearcă să submineze familia și să submineze credința majorității cetățenilor", a spus Brian Brown.

  El a mai precizat că organizarea Congresului Mondial al Familiilor reprezintă o oportunitate de a-i aduna la un loc pe susținătorii instituției familiei din întreaga lume. Totodată, Brian Brown a declarat că evenimentul de la Chișinău va fi cel mai grandios Congres al Familiei organizat vreodată.

  Tematic

  Marșul Tăcerii: Mobilizare ortodoxă întru apărarea familiei
  Băsescu: „Dacă vrei să militezi pentru familie, du-mă până la Poiana Braşov!"
  Partiarhul Kirill și Papa Francisc au adoptat un mesaj pacificator legat de Siria
  Despre ce au discutat duminică Patriarhii Daniel și Kirill la Moscova
  Tagurile:
  vizită, Pietro Parolin, Congresul Mondial al Familiei, Patriarhul Kirill, Republica Moldova


  Știrile Zilei