07:24 23 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.57
 • USD17.66
 • RUB0.28
 • RON4.10
 • UAH0.72
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  40 0 0

  La Chișinău are loc reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

  CHIȘINĂU, 11 iunie – Sputnik. La Chișinău, a început reuniunea Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României. Cea de a VII-a reuniune a Comisiei este găzduită de Parlamentul Republicii Moldova.

  La ședința comisiei participă deputații din comisiile permanente ale Parlamentului de la Chișinău și parlamentarii din comisiile Camerei Deputaților și Senatului României. La finalul reuniunii urmează să fie semnată Declarația Comisiei Comune pentru Integrare Europeană. Documentul va puncta prioritățile în viitoarea colaborare moldo-română.

  Ulterior, copreședinții comisiei, George Mocanu și Bogdan-Ionel Rodeanu vor susține un briefing de presă. 

  Delegația Parlamentului României la Comisia Comună pentru Integrare Europeană va avea întrevederi cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, deputații din Comisia economie, buget și finanțe, Comisia politică externă și integrare europeană, Comisia protecție socială, sănătate și familie. Parlamentarii români vor mai purta discuții cu oficiali de la Guvern și vor vizita o serie de instituții de menire socială și culturală, renovate cu sprijinul financiar al Guvernului României. 

  Ultima reuniune a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a avut loc la București, în noiembrie 2017.

  11.06.2018 Întrevederea Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu delegatia Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României

  Tematic

  Moldova a fost impusă să se solidarizeze cu UE în „dosarul Skripal”
  Știri neplăcute pentru moldoveni: noi măsuri de control impuse la frontiera UE
  Decizie: Moldovenii fără cetățenie română pot fi rezidenți ai UE. Condiția...
  Alarmant: autoritățile din UE au luat cu forța copiii unei familii din Moldova
  Europol va căuta teroriști printre moldovenii care pleacă în UE
  Stratfor: Moldova, Ucraina şi Georgia nu vor intra în UE
  Tagurile:
  deputați, subiecte abordate, program, reuniune, Comisia Comună pentru Integrarea Europeană, Republica Moldova, România


  Știrile Zilei