03:14 17 Ianuarie 2019
În direct
 • EUR19.54
 • USD17.17
 • RUB0.26
 • RON4.17
 • UAH0.61
  Punct de trecere a frontierei, foto de arhivă

  Mai multe documente de călătorie, acceptate la intrarea în Moldova

  © Sputnik / Samvel Sepetchian
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  4310

  Lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova va fi completată.

  CHIȘINĂU, 5 iul — Sputnik. Republica Moldova urmează să recunoască documente de călătorie eliberate pentru refugiați și apatrizi de către țările semnatare ale Convențiilor privind statutul refugiaților și statutul apatrizilor.

  Un proiect de lege supus dezbaterilor publice prevede că lista documentelor de călătorie acceptate pentru traversarea de către străini a frontierei de stat a Republicii Moldova va fi adaptată la prevederile Convenției privind statutul refugiaților și Convenției privind statutul apatrizilor. Lista se conține într-o hotărâre a Guvernului adoptată în 2014.

  Astfel, din textul acesteia urmează să fie exclusă sintagmei „acceptate de Republica Moldova" din motiv că nu toate documentele de călătorie incluse în lista vizată sunt acceptate pentru traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova. În opinia autorilor proiectului, aceasta va aduce claritate în ceea ce ține de actele de călătorie acceptate pentru traversarea frontierei de stat.

  Potrivit prevederilor Convențiilor privind statutul refugiaților și statutul apatrizilor, statele contractante le vor elibera refugiaților care își au reședința obișnuită pe teritoriul lor documente de călătorie care să le permită să călătorească în afara acestui teritoriu, cu excepția cazurilor când rațiuni imperioase privind securitatea națională sau ordinea publică se opun la aceasta. Statele contractante urmează să recunoască valabilitatea acestor documente.

  Prin urmare, toate documentele de călătorie vizate, eliberate de un stat parte la Convențiile respective, urmează să fie acceptate pentru traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei