21:24 23 Octombrie 2018
În direct
 • EUR19.59
 • USD17.03
 • RUB0.26
 • RON4.20
 • UAH0.61
  Parlamentul European, imagine de arhivă

  Parlamentul European cheamă CE să înghețe prima tranșă a asistenței promise Chișinăului

  © Sputnik / Alexey Vitvitsky
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  75 0 0

  Rezoluția adoptată face apel ca și pe viitor chestiunea macrofinanțării să fie corelată cu situația în jurul alegerilor primarului de Chișinău.

  BUCUREȘTI, 5 iul — Sputnik. Legislativul comunitar s-a pronunțat, joi, pentru această decizie cu 343 de opțiuni ”pro” în cadrul votării care a fost transmisă în direct de servicul de presă al Parlamentului European.

  Acest moment a fost precedat de dezbateri despre criza politică din Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale în Chișinău. Atenției parlamentarilor au fost propuse nu mai puțin de șase proiecte de rezoluție înregistrate de grupurile PPE, ALDE, CRE, Grupul Verzilor, S-D și Stângă Verde Nordică care urmează a fi supuse dezbaterilor.

  Anterior, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova a venit cu o precizare în privința disbursării primei tranșe a Asistenței Macrofinanciare din partea UE pentru Republica Moldova.

  Potrivit instituției europene, plățile din cadrul Programului de Asistență Macrofinanciară sunt condiționate de implementarea cu succes a unor măsuri de politică economică specifice incluse în Memorandumul de Înțelegere și de îndeplinirea precondițiilor politice legate de respectarea mecanismelor democratice, statul de drept și drepturile omului.


  Tematic

  UE cere de la Moldova ”mai mult efort”, Chișinăul promite ”reforme cu ritm sporit”
  Știri neplăcute pentru moldoveni: noi măsuri de control impuse la frontiera UE
  Stratfor: Moldova, Ucraina şi Georgia nu vor intra în UE
  Tagurile:
  corelare, alegerile din Chișinău, ajutor financiar, rezoluție, Parlamentul European, Republica Moldova, UE
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei