00:09 15 Decembrie 2018
În direct
 • EUR19.65
 • USD17.27
 • RUB0.26
 • RON4.22
 • UAH0.62
  Casă

  TRAGEDIE: fata dispărută după BAC a fost găsită strangulată

  © Sputnik / Павел Лисицын
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  1314 0 0

  Adriana a fost căutată de mai bine de două săptămâni de poliţie şi salvatori, până trupul ei neînsufleţit a fost găsit de un localnic al unui sat din alt raion.

  CHIŞINĂU, 15 iul — Sputnik. Neaşteptat, tânăra de 18 ani din Hârbovăț, Anenii Noi, care în data de 27 iunie a fugit de acasă după ce a aflat că a picat Bac-ul la matematică, a fost găsită sâmbătă strangulată într-o pădure de lângă satul Fârlădeni, raionul Căușeni.

  Mama a fost cea care a alertat poliția. Ea a găsit carnetul de note al fiicei sale, în care erau notele pe care le-a obținut la probe, fără să fie însoțit de vreun mesaj. 

  Iniţial, 13 salvatori şi un grup de persoane care o cunosc pe adolescentă s-au mobilizat şi au pornit în căutarea ei. Poliţia a găsit câteva lucruri care i-ar aparţine, însă nicio urmă despre locul unde s-ar fi putut afla, notează publika.md

  Ulterior, aproximativ 90 de persoane, inclusiv rude, prieteni și vecini de-ai adolescentei, au cutreierat pădurile şi dealurile din preajma localităţii, dar fără rezultat.

  Adolescenta locuia cu mama şi fratele ei în vârstă de şapte ani. Tatăl vitreg este plecat în străinătate.

  Adriana Iordachescu
  © Photo : Facebook
  Adriana Iordachescu

   

  Elena Zmeu, directorul școlii din Hârbovăț, raionul Anenii Noi, în care învăța Adriana Iordăchescu, consideră că eșecul la examen ar fi doar unul dintre motivele misterioasei dispariții a fetei, și a presupus, anterior, că fata putea fi răpită, profitând-se de starea ei deprimată.

  „Anterior credeam că este anume așa [a dispărut din cauza notei negative la BAC, nota red.], iar acum am ajuns la ideea că este doar o coincidență. Dacă ar fi plecat de acasă numai din cauza unei evaluări proaste, am fi găsit-o. Am căutat-o peste tot cu salvatori, cadre didactice, copii, polițiști, carabinieri… Alaltăieri, tatăl ei vitreg s-a întors din Israel, unde era la munci. Adriana este în relații foarte bune cu el. Niciun indiciu…”, a declarat ea pentru kp.md.

  Elena Zmeu si-a amintit că la sfârșitul lunii mai o elevă din sat fusese răpită. Apoi a fost violată și eliberată în viață.

  „Pe 31 mai, la noi a fost răpită o fată, o elevă de clasa a șaptea, a fost violată și eliberată. Poate că acesta este un caz similar? Nu știm ce să gândim. Dar există o astfel de versiune — răpirea”, — a spus directorul școlii.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei