09:53 06 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.48
 • RUB0.27
 • RON4.06
 • UAH0.73
  Igor Dodon

  Exclusiv: Dodon despre vizita sa oficială în Rusia și proxima venire a Patriarhului Kirill

  © Sputnik / Rodion Proca
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  11910

  Președintele Republicii Moldova a dezvăluit într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Sputnik detalii legate de două evenimente de primă importanță.

  CHIȘINĂU, 23 iul — Sputnik. Întâi de toate Igor Dodon a vorbit despre pregătirea vizitei sale oficiale la Moscova, care va avea loc în septembrie-octombrie. Agenda viitoarelor negocieri cu liderul de la Kremlin este în curs de elaborare.

  "Avem anumite proiecte pentru această vizită, i-am expus președintelui Rusiei câteva idei, deocamdată nu le voi divulga".

  Partenerii ruși, subliniază Dodon, sunt interesați de dialog.

  "Din păcate, în ceea ce privește partea moldavă nu există o asemenea dispoziție la nivel de guvern. În ultima perioadă de timp, de un an-un an și jumate, de relațiile moldo-ruse se ocupă doar președintele RM".

  Dododn a dezvăluit de asemenea că în toamna acestui an Moldova îl va întâmpina pe Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill I.

  "La ultima întrevedere pe care am avut-o acum o lună și jumătate, Patriarhul Kirill a declarat că va vizita neapărat Republica Moldova, în toamnă. De această dată, Preasfinția Sa va merge la Chișinău, Comrat și Bălți", a declarat președintele pentru Sputnik.

  Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, a vizitat Republica Moldova în luna octombrie 2011. Sanctitatea Sa s-a aflat la Chișinău și a vizitat stânga Nistrului.

  Tematic

  Dodon, univoc, despre cine trebuie să elaboreze formula reglementării transnistrene
  Igor Dodon dezvăluie ce a discutat la Kremlin cu Vladimir Putin - detalii
  Ce i-a urat Dodon lui Putin cu ocazia deschiderii Campionatului Mondial de Fotbal
  Tagurile:
  vizite, pregătire, detalii, Patriarhul Kirill, Igor Dodon, Vladimir Putin, Rusia, Republica Moldova


  Știrile Zilei