06:21 13 Noiembrie 2019
În direct
 • EUR19.23
 • USD17.46
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.71
  Igor Dodon și James D. Pettit

  Nu voi semna: Dodon ar putea lăsa SUA cu buza umflată

  © Photo: Facebook / Igor Dodon
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  25471

  Președintele Republicii Moldova l-a informat pe ambasadorul american că va respinge legea prin care este transmis în proprietatea SUA terenul fostului Stadion Republican și a propus să se revină la problemă după alegerile parlamentare.

  CHIȘINĂU, 7 aug — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, afirmă că nu va semna legea cu privire la transmiterea în proprietatea SUA a terenului fostului stadion republican din Chișinău, pentru construcția unui nou sediu al ambasadei americane.

  Șeful statului informează, pe contul său de Facebook, că a făcut această declarație în timpul unei discuții cu ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit.

  „Am abordat subiectul transmiterii terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA, subliniind că nu pot promulga o astfel de lege care nu este acceptată de societate", a scris președintele Moldovei în postare.

  Dodon i-a propus reprezentantului diplomatic să se revină la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare, pentru identificarea unor soluții reciproc avantajoase. Cât privește locul unde până nu demult a fost situat Stadionul Republican, președintele moldovean a venit cu o altă propunere.

  "Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii să amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii municipiului Chișinău, dar și de întreg poporul Republicii Moldova", a scris Igor Dodon pe Facebook.

  Pe 20 iulie, Parlamentul a votat în două lecturi proiectul de lege cu privire la transmiterea în proprietatea Statelor Unite ale Americii a terenului fostului stadion republican, cu o suprafață de 5 hectare.

  SUA intenționează să construiască aici un nou sediu al legației sale.

  În cazul în care partea americană va edifica pe această suprafață un nou sediu al reprezentanței sale diplomatice, ambasada SUA în Republica Moldova va fi a treia ca mărime din lume (după Irak și Armenia).

  Tematic

  (VIDEO) Stadionul Republican din Chișinău a fost cuprins de flăcări
  Noua ambasadă a SUA de la Chișinău – a treia ca mărime în lume?
  Ambasadorul SUA a provocat un scandal de proporții în Moldova și România
  Tagurile:
  stadionul republican, Facebook, Ambasadorul SUA, Igor Dodon, James Pettit, Chișinău, SUA, Republica Moldova


  Știrile Zilei