23:23 21 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.40
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Radar

  Ce fel de radare foloseşte Poliţia din Moldova şi dacă sunt verificate metrologic

  © Photo: Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  220 0 0

  Inspectoratul Național de Patrulare al IGP a dezvăluit, într-o postare pe Facebook, ce tipuri de radare foloseşte şi dacă sunt verificate metrologic.

  CHIŞINĂU, 24 aug — Sputnik. "Nicio persoană, în afara cadrului de relaţii ierarhice şi competenţe legale, nu are dreptul să intervină în activitatea profesională a funcţionarului public cu statut special", a anunţat Inspectoratul Național de Patrulare(INP) al IGP, pe pagina sa de Facebook, referindu-se la situaţiile în care anumiţi şoferi solicită d ela poliţiştii de patrulare care îi opresc în trafic să le prezinte anumite acte.

  Poliţia a mai precizat că inspectorul de patrulare "se identifică cu legitimaţia de serviciu". "Fiind în exerciţiul funcţiunii, funcţionarul public cu statut special se supune doar legii şi execută indicaţiile legale ale superiorilor". 

  Totodată, INP a dezvăluit ce tipuri de radare folosesc agenţii de patrulare.

  1. TruCAM — Construcţia radarului prevede operarea lui, atât din mâinile operatorului, cât şi montarea lui rigidă pe suporturi speciale (trepied) sau pe automobile;

  2. АвтоУраган — Efectuarea măsurării vitezei şi înregistrărilor se realizează automatizat, în regim staţionar. Înregistrarea vitezei şi imaginilor se efectuează astfel ca mijlocul de transport auto supus măsurării să fie înregistrat din spate, la îndepărtare de postul mobil de supraveghere;

  3. ИСКРА — se utilizează din interiorul automobilului de seviciu, iar măsurarea se efectuează în regim staționar sau din mișcare.

  INP a subliniat că toate radarele cu care activează sunt verificate de Institutul Naţional de Metrologie.

  Tematic

  Anunțul Poliției Rutiere: 300 de radare și elicoptere pentru monitorizarea traficului
  „Radarul zburător” a efectuat primul său zbor (VIDEO)
  Atenţionare pentru şoferi. Vor fi supravegheaţi de radare cu laser
  Tagurile:
  verificare metrologică, tipuri, radare, Poliția, Republica Moldova


  Știrile Zilei