00:43 05 Martie 2021
În direct
 • EUR21.15
 • USD17.58
 • RUB0.24
 • RON4.33
 • UAH0.63
  © Sputnik / Vladimir Polusatov

  Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău a fost astăzi neîncăpătoare. Două proteste s-au desfășurat simultan în centrul Capitalei Republicii Moldova.

  Membrii și simpatizanții Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), condus de Maia Sandu, Partidului ”Platforma Demnitate și Adevăr”, în frunte cu Andrei Năstase și Partidului Liberal Democrat din Moldova au organizat duminică, 26 august, o acțiune de protest în centrul orașului Chișinău. 

  Paralel, în Piața Marii Adunări Naționale au protestat și membrii Partidului Șor, care și-au exprimat nemulțumirea față de acțiunile Maiei Sandu, care în calitatea sa de ministru al Educației în Guvernul Filat a închis mai multe școli. Totodată, protestatarii lui Șor i-au amintit lui Sandu că a închis ochii atunci când se fura BEM, acțiune pentru care camaradul său din PLDM Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de pușcărie. 

  Maia Sandu și Andrei Năstase, dar și simpatizanții lor, s-au arătat extrem de nemulțumiți de faptul că în centrul orașului a mai fost organizat un protest, paralel cu cel anunțat de Mișcarea de Rezistență Națională. 


  Tematic

  Duminica protestelor la Chișinău: Corturi, lume, declarații în PMAN
  Protestatarii PAS și PPDA au încercat să rupă cordonul de polițiști. VIDEO
  Azi: PAS-DA cheamă lumea la miting, poliția esre gata de orice evoluție a evenimentelor
  Tagurile:
  două acțiuni simultane, duminica protestelor, Republica Moldova

  Mai multe materiale video

  Știrile Zilei