21:01 15 Decembrie 2019
În direct
 • EUR19.28
 • USD17.32
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.74
  Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță

  Despre ce a discutat premierul Moldovei cu ambasadorul României la Chișinău - detalii

  © Photo : Direcţia comunicare și protocol, Guvernul Republicii Moldova
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  15011

  Presa a aflat mai multe detalii despre ce a discutat premierul Pavel Filip cu ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

  CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. România va acorda încă trei milioane de euro pentru reparația grădinițelor din Republica Moldova. Anunțul a fot făcut de ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, în cadrul întrevederii de sâmbătă cu premierul Pavel Filip.

  ”Grantul oferit de România pentru renovarea grădinițelor din Republica Moldova a fost suplinit recent cu 3 milioane de euro”, a declarat Ioniță.

  Totodată, acesta a transmis mesajul enunțat recent în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române, că Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, iar parcursul european al Moldovei va fi susținut în continuare de România.

  La rândul său, Pavel Filip i-a mulțumit părții române pentru sprijinul acordat Republicii Moldova și și-a declarat că își dorește continuarea proiectelor de interes comun.

  ”România este pentru noi nu doar o țară vecină și nu doar un partener — trăim în același spațiu și avem aceleași valori. Ținem la proiectele comune deja pornite și ne dorim continuarea acestora pentru a ne apropia și mai mult”, a declarat Filip.

  Printre proiectele comune de interes major au fost evidențiate — construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, interconexiunea rețelelor electrice, dezvoltarea infrastructuri și eliminarea tarifelor la roaming dintre cele două țări.

  Oficialii au făcut un schimb de opinii pe marginea reformelor promovate de Guvern, dar și a implementării angajamentelor asumate față de partenerii de dezvoltare. Filip a subliniat că Republica Moldova mizează pe susținerea României, în contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

  Tematic

  Ambasadorul României la Moscova a fost convocat la MAE al Rusiei
  De "4 Iulie", ambasadorul SUA le-a spus românilor ce au de făcut - fără dubii!
  Ambasadorul României s-a adresat românilor din Sankt Petersburg
  Tagurile:
  prim-ministru, ambasador, Daniel Ioniță, Pavel Filip, România, Republica Moldova


  Știrile Zilei