16:51 22 Octombrie 2019
În direct
 • EUR19.37
 • USD17.35
 • RUB0.27
 • RON4.07
 • UAH0.69
  Corneliu Popovici

  Consilierul lui Dodon salută decizia de ieri a senatorilor români - detalii

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)
  185 0 0

  Consilierul președintelui Moldovei Corneliu Popovici consideră că decizia luată de senatorii români cu o majoritate covârșitoare reflectă acele valori care domină în societatea din România.

  CHIȘINĂU, 12 sept — Sputnik, Cezar Salagor. În perioada 14-16 septembrie, la Chișinău se va desfășura cel de-al XII-lea Congres Mondial al Familiilor, la care vor participa peste 2 mii de persoane din aproximativ 40 de state ale lumii.

  Obiectivul acestui eveniment constă în consolidarea familiei tradiționale, care potrivit constituției Moldovei este alcătuită dintre un bărbat și o femeie, și care este cea mai importantă instituție a societății. Un alt obiectiv este de a căuta soluții pentru cea mai mare problemă cu care se confruntă atât Republica Moldova, cât și alte state — problema demografică.

  În același context, ținem să precizăm că pe 11 septembrie, Senatul din țara vecină România a adoptat o decizie istorică în care, cu o majoritate de 107 din cei 127 prezenți la sală, s-au pronunțat în favoarea inițiativei cetățenești pentru modificarea articolului 48 al Contituției Româniai, în care Familia urmează să fie definită ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie. 

  În cadrul unei emisiuni realizată în studioului Radio Sputnik Moldova, consilierul președintelui Moldovei în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a salutat decizia Senatului României.

  ”Chiar ieri Senatul României a propus modificarea Constituției României, România fiin un stat membru al Uniunii Europene, astfel ca la referendumul care va avea loc pe 7 octombrie în vederea redefiniții noțiunii de familie și anume în spiritul tradițional, ca o alianță dintre un bărbat și o femeie. Și cred că această decizie, care a fost luată cu o majoritate covârșitoare, reflectă acele valori care sunt în societatea din statul vecin”, a declarat Popovici, amintind că acest lucru se regăsește în Constituția Republicii Moldova.

  Totodată, Popovici a menționat că sprijinirea familiei tradiționale este un subiect discutat la scară globală, iar Congresului Mondial al Familiilor își propune tocmai acest lucru de a ”restabili normalitatea”, prin care ”statul să acorde atenția cuvenită instituției familiei”.

  Тема:
  Referendumul pentru definirea căsătoriei (60)

  Tematic

  A fost numită data referendumului în România
  Referendumul pentru familie - discutat în şedinţa PSD. Iată când poate avea loc
  Referendumul pentru familie, palmă pentru Dragnea şi Tăriceanu
  Tagurile:
  Coaliția pentru Familie, senat, referendum, Corneliu Popovici, Igor Dodon, Republica Moldova


  Știrile Zilei