09:07 19 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Igor Dodon, Congresul Mondial al Familiilor 2018

  Anunț important făcut de Igor Dodon la Congresul Mondial al Familiilor - Video

  © Sputnik / Osmatesco
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  101 0 0

  În cel mai scurt timp, președintele moldovean, Igor Dodon, va semna un decret prin care anul 2019 va fi declarat Anul Familiei în Republica Moldova.

  Chișinău, 14 sept — Sputnik, Cezar Salagor. Anul 2019 va fi declarat Anul Familiei în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul discursului său de inaugurare a Congresului Mondial al Familiilor, care are loc în aceste zile la Chișinău, la Palatul Republicii. Șeful statului a declarat că viitorul oricărei țări nu depind doar de situația economică, ci și de starea generală în care se află societatea, punând accent pe criza demografică și necesitatea protejării instituției familiei.

  ”Viitorul oricărei țări și prosperitatea statului nu depind doar de situația economică, dar și de starea generală a societății, de situația demografică, de tendințele de creștere sau de diminuare a populației, de numărul de familii complete pentru și care au toate condițiile pentru creșterea copiilor. Din acest motiv, pentru a consolida Programul atotcuprinzător de susținere a familiei, a mamei și a copilului drept bază a viitorului statului nostru, declar astăzi, oficial, că anul 2019 va fi anul familiei în Republica Moldova”, a declarat Igor Dodon.

  Șeful statului a anunțat că ”în cel mai scurt timp va fi instituită și o comisie specială de stat, care urmează să elaboreze un Program de susținere a familiei și a valorilor noastre tradiționale”.

  Totodată, va fi acordat sprijin societății civile care va avea ca obiectiv fortificarea instituției familiei în Republica Moldova. Amintim că în perioada 14-16 septembrie, la Chișinău, are loc Congresul Mondial al Familiei. Evenimentul se desfășoară sub egida președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

  Potrivit organizatorilor, la eveniment au participă reprezentanți din peste 40 de state, politicieni de rang înalt, reprezentanți ai confesiunilor religioase din toată lumea, experți, reprezentanți ai societății civile, mediului academic.

  Tematic

  Matteo Salvini a transmis un mesaj Chișinăului
  Italia revine la noțiunile de “mamă” și „tată” – decizia lui Salvini
  Săptămâna viitoare, la Chișinău, va avea loc Congresul Mondial al Familiilor
  Drumul crucii, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la asasinarea familiei imperiale ruse
  Tagurile:
  2019, Congresul mondial al familiilor, Igor Dodon, Chișinău, Republica Moldova


  Știrile Zilei