03:22 23 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.12
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  penitenciar

  Alertă la o închisoare din țară. Un gardian a fost nevoit să împuște din arma din dotare

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  95 0 0

  Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta interna pe acest caz, pentru a stabili circumstanțele producerii incidentului.

  CHIȘINĂU, 27 sept – Sputnik. Un deținut de la Penitenciarul din Leova a încercat să evadeze din închisoare. Tentativa a avut loc miercuri seara. Pușcăriașul a încercat să scape de detenție, sărind gardurile de protecție ale instituției penitenciare. 

  Un gardian care stătea de pază a observat cum deținutul, în vârstă de 49 de ani, încearcă să sară gardul și l-a somat să se oprească. Pușcăriașul a ignorat somațiile și și-a continuat planul de evadare. 

  Potrivit Autorității Naționale a Penitenciarelor, pentru a-l opri, gardianul a fost nevoit să tragă o împușcătură de avertizare. Condamnatul a fost reținut, fără a i se cauza suferințe fizice.

  Despre comiterea tentativei de evadare au fost sesizate Inspectoratul de Poliție din  Leova, Procuratura și Oficiul Avocatului Poporului. Administrația Națională a Penitenciarelor a inițiat o ancheta interna pe acest caz, pentru a stabili circumstanțele faptei.

  Tagurile:
  Leova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei