17:58 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  145 0 0

  Cu fiecare an de Ziua Vinului în Moldova sosesc tot mai mulți turiști, iar în acest an s-a dovedit că hotelurile sunt neîncăpătoare.

  CHIȘINĂU, 4 oct — Sputnik. Ziua Națională a Vinului a fost sărbătorită pentru prima dată în 2002, iar în acești 16 ani sărbătoarea a reușit să-și câștige popularitatea nu doar în Republica Moldova, ci și peste hotarele țării.

  În anul 2018, numărul turiștilor a crescut în asemenea măsură, încât nu mai ajung locuri în hoteluri pentru aceștia. Pentru oaspeți nu contează deja nici confortul, nici prețurile, ei sunt dispuși să accepte orice pentru a putea participa la sărbătoare.

  Oare așa stau lucrurile într-adevăr? Am adresat această întrebare reprezentanților hotelurilor din Capitală.

  Managerii hotelurilor au confirmat că pentru zilele în care va avea loc sărbătoarea au fost rezervate practic toate locurile. Au mai rămas foarte puține libere. Mai mult decât atât, 97 la sută dintre camerele celor mai luxoase hoteluri din Chișinău sunt deja ocupate.

  În unele hoteluri, oaspeții se vor bucura și de anumite bonusuri: degustare de vinuri, fructe autohtone de sezon, bilete gratuite pentru vizitarea vinotecilor, concerte improvizate în restaurante, excursii etc.

  Una dintre agențiile de turism a relatat pentru Sputnik că s-a extins substanțial și geografia țărilor din care vin turiștii în Moldova de Ziua Vinului. În acest an vor sosi la sărbătoare oaspeți din China, Germania, Marea Britanie, Rusia, România și Ucraina.

  Anul trecut, la Ziua Vinului au participat aproape 45 de mii de turiști străini.

  Sărbătoarea le cultivă oaspeților gustul pentru produsele vinicole moldovenești și, totodată, promovează realizările și tradițiile poporului nostru în domeniul vinificației.

  Tematic

  Ziua Vinului: Iată ce surprize au pregătit organizatorii în acest an
  Combinaţia dintre vinul roşu şi ciocolată - efecte neașteptate asupra sănătății
  Moldovenii preferă vinul de casă. Din trei motive
  Studiu: vinul încetinește procesul de îmbătrânire
  Tagurile:
  oaspeți, program, supraaglomerate, Hoteluri, Ziua Vinului, Republica Moldova


  Știrile Zilei