19:28 18 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  177 0 0

  Un important investitor străin și-a manifestat interesul față de Aeroportul Internațional Liber Mărculești.

  CHIȘINĂU, 5 oct – Sputnik. O companie chineză este interesată în dezvoltarea proiectelor comune în domeniul de producere pe teritoriul Aeroportului Liber Internațional Mărculești, precum și de exportul de produse alimentare din Moldova spre China. Intenția i-a fost prezentată ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, de reprezentanții companiei chineze care se află într-o vizită în țara noastră.

  Ministrul a menționat că acest aeroport reprezintă un punct strategic pentru volumul de mărfuri ce tranzitează Republica Moldova și oferă acces imediat către transportul rutier și feroviar.

  „Republica Moldova oferă diverse oportunități pentru investitorii străini, în special prin acordarea facilităților fiscale agenților economici care activează în cadrul parcurilor industriale și zonelor economice libere, cum ar fi taxa unică de 7 la sută, procedura simplificată de raportare”, a menționat ministrul Economiei și Infrastructurii.

  Reprezentanții companiei chineze și-au reiterat disponibilitatea de a investi în țara noastră. Potrivit acestora, Republica Moldova reprezintă o punte de legătură între Est și Vest.

  În cadrul Aeroportului Internațional Liber „Mărculești” își desfășoară activitatea opt rezidenți. 

  Tematic

  Presa internațională despre privatizarea Air Moldova: Chiar atât de puțin să coste?
  O nouă cursă spre România, de pe Aeroportul Internațional Chișinău
  Show aviatic grandios pe Aeroportul Internațional Chișinău
  Tagurile:
  interes, investitor, Aeroportul Liber Internațional Mărculești, China, Republica Moldova


  Știrile Zilei