11:35 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Explozie, Chișinău

  Drama nocturnă din Chișinău nu s-a terminat: Sub dărâmături s-ar putea să mai fie victime

  © Sputnik / Nicu Goncear
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  756 0 0

  Din păcate, numărul persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din această noapte în sectorul Râșcani ar putea să crească, autoritățile admit că sub dărâmături s-ar putea afla și alte victime.

  CHIȘINĂU, 7 oct — Sputnik. Șeful Serviciului Protecției Civile şi Situaţiilor Excepţionale al MAI, Mihai Harabagiu, a declarat în deschiderea ședinței Comisiei pentru Situații Exceptionale, care a fost convocată și prezidată de premierul Pavel Filip, la primele ore ale acestei dimineți în legătură cu explozia din sectorul Râşcani al Capitalei, că printre dărâmături ar putea să mai fie victime.

  Centrul de plasament amenajat pentru victimile exploziei din sectorul Râșcani
  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Centrul de plasament amenajat pentru victimile exploziei din sectorul Râșcani

  Potrivit oficialului, în acest moment salvatorii și pompierii au găsit două persoane decedate: un minor și un matur. Alte nouă persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, între car și un pompier. Starea de sănătate a pompierului este medie stabilă și în afara oricărui pericol.

  Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев
  © Sputnik / Nicu Goncear
  Взрыв в квартире на 16 этаже, Кишинев

  Mihai Harabagiu a mai spus că au fost întreprinse măsuri de stabilizare a pereților și balcoanelor clădirii din bulevardul Moscovei 11 din sectorul Râșcani al Capitalei.

  Газовый баллон
  © Sputnik / Nicu Goncear
  Газовый баллон

  Corespondenții Sputnik Moldova, care s-au aflat toată noaptea și în această dimineață la locul producerii tragediei, relatează că chiar dacă autoritățile au declarat că în urma deflagrației rezistența blocului nu a fost afectată, salvatorii au instalat un șir de proptele din oțel ca edificiul să nu se prăbușească. 

  Tematic

  Coșmar de noapte în Chișinău: explozie, victime, evacuare
  Tagurile:
  reperare, victime, Dărâmături, explozie, Chişinău, Republica Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei