20:32 11 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.46
 • USD17.19
 • RUB0.24
 • RON4.02
 • UAH0.64
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  127 0 0

  Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit despre așteptările Rusiei după viitoarele alegeri parlamentare din Moldova.

  CHIȘINĂU, 16 oct — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Maria Zaharova, a declarat în cadrul videoconferinței Moscova-Chișinău, organizată de Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik, că Federația Rusă nu va sprijini nici un concurent în cadrul alegerilor parlamentare din Republica Moldova.

  ”Noi nu susținem pe nimeni. Cunoașteți poziția principială a Federației Ruse. Sunt afacerile interne ale unui stat suveran. Însă dacă vorbim despre așteptările pe care le avem după ce cetățenii moldoveni își vor exprima voința, în mod suveran, independent și fără ca să fie influențați de factori externi, atunci, așa cum am mai spus, suntem deschiși pentru dezvoltarea relațiilor bilaterale, și un astfel de interes există în rândul popoarelor celor două state”, a declarat Zaharova.

  Alegerile parlamentare din Republica Moldova vor avea loc pe data de 24 februarie 2019.

  Viitorul scrutin se vor efectua în baza unui sistem mixt (proporţional şi majoritar) într-o circumscripţie naţională şi în circumscripţii uninominale. În circumscripţia naţională se aleg 50 de deputaţi în baza votului reprezentării proporţionale. În circumscripţiile uninominale se aleg 51 de deputaţi în baza votului majoritar, câte unul de la fiecare circumscripţie.

  Noile modificări la legislația electorală a Republicii Moldova prevăd și micșorarea pragurilor electorale. Astfel, pentru a accede în Parlamentul Republicii Moldova rămân doar două praguri electorale și nu patru cum au fost: pentru un partid, o organizaţie social-politică — 6 la sută, iar pentru un bloc electoral, indiferent din câte partide este format — 8 la sută.

  Tematic

  Zaharova: În dialogul dintre Moldova și Rusia lipsește dinamismul
  Videoconferința Moscova-Chișinău cu Maria Zaharova
  Videoconferință: Maria Zaharova va răspunde unor întrebări dure, chiar din țara noastră
  Cine dansează mai bine: Maria Zaharova sau Theresa May? - VIDEO
  Zaharova: SUA nu au făcut față rolului de „Superman”
  Zaharova explică ce subminează relația Rusia-SUA
  Într-o rochie de gală mini, Maria Zaharova a făcut furori la Festival de muzică din Baku
  Zaharova despre poza cu liderii G7: Credeam că e făcută în Photoshop
  Zaharova: În Siria au lovit cei care pretind la rolul de lider moral mondial
  Tagurile:
  alegerile parlamentare 2019, Maria Zaharova, Rusia, Republica Moldova


  Știrile Zilei