09:43 21 Iulie 2019
În direct
 • EUR19.75
 • USD17.62
 • RUB0.28
 • RON4.17
 • UAH0.68
  Întâlnirea președintelui Igor Dodon cu ambasador Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan

  Dodon - noului ambasador al SUA: Moldova promovează o politică externă echilibrată

  © Photo: Facebook / Dodon Igor
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  64 0 0

  Șeful de stat a avut o întrevedere cu noul reprezentant diplomatic al Statelor Unite la Chișinău.

  CHIȘINĂU, 2 nov – Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a primit scrisorile de acreditare ale noului ambasador agreat al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, E.S. Dereck J. Hogan. În cadrul dialogului, cei doi au făcut un schimb de opinii cu privire la relaţiile moldo-americane, situația politică internă și externă, dar și aprofundarea cooperării comercial-economice.

  ”Am menționat faptul că SUA este un partener strategic important pentru Republica Moldova cu care avem relații de colaborare foarte bune în toate domeniile. Până în prezent între țările noastre avem semnate 89 acorduri bilaterale de interes comun”, a precizat președintele Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

  Dodon a mai scris că raporturile comercial-economice se dezvoltă dinamic. În Moldova activează cu succes peste 400 de întreprinderi cu capital american. Președintele crede că există un potențial enorm în acest sens care trebuie valorificat pe deplin.

  ”Am mulțumit pentru asistența de peste 1,4 mld. de dolari, acordată de SUA în perioada de independență a Republicii Moldova”, a mai precizat șeful statului.

  Igor Dodon crede că țara trebuie să promoveze o politică externă echilibrată, să mențină relații deschise, productive și reciproc avantajoase cu toate statele, reieșind din interesul național.

  Șeful de stat  și-a arătat convingerea că vizita consilierilor săi la Washington, preconizată pentru săptămâna viitoare, se va solda cu rezultate pozitive.

  În finalul dialogului, Igor Dodon i-a urat noului Ambasador al Statelor Unite ale Americii succes, asigurându-l de susţinere deplină și deschidere pentru dialog. Dodon și-a exprimat încrederea că în perioada mandatului, raporturile comerciale se vor extinde, iar interesul pentru Moldova va crește.

  Tematic

  Mare jurnalist român: Atenție, București - "Moldova dă o adevărată lovitură diplomatică!"
  Nu voi semna: Dodon ar putea lăsa SUA cu buza umflată
  Igor Dodon ia atitudine față de acțiunea de forță împotriva Siriei
  SUA vor livra Moldovei simulatoare de arme de foc. Iată unde vor fi instalate
  Tagurile:
  Declarații, scrisori de acreditare, Ambasador SUA, Igor Dodon


  Știrile Zilei