23:58 13 Iulie 2020
În direct
 • EUR19.39
 • USD17.17
 • RUB0.24
 • RON4.01
 • UAH0.64
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  109 0 0

  Președintele Parlamentului de la Chișinău, Andiran Candu, are certitudinea că ”sunt persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, în țară sau peste hotare, care ar putea să facă față provocărilor”.

  CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik.  Candidatura noului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei (BNM) va fi prezentată Legislativului la una din ședințele în plen de săptămâna viitoare.

  Adrian Candu a precizat și procedura de rigoare.

  ”Misiunea îmi aparține mie să identific candidatul potrivit, astfel ca până la sfârșitul săptămânii viitoare, până la sfârșitul mandatului, să numim guvernatorul BNM”, a declarat el.

  Președintele Parlamentului a mai spus că în prealabil se va consulta cu colegii din Parlament, Guvern și cu reprezentanții organismelor internaționale.

  ”Consider că sunt persoane, cetățeni ai Republicii Moldova, în țară sau peste hotare, care ar putea să facă față provocărilor și să fie guvernatori foarte buni”, a declarat oficialul.

  Candu a mai spus că are deja un ”short-list”.

  ”Am în vizor câțiva candidați”, a precizat Candu, fără a oferi mai multe detalii.

  Comentariul în legătură cu demisia lui Sergiu Cioclea a fost următorul:

  ”Motivele sunt doar strict personale. Misiunea care și-a asumat-o la începutul mandatului a fost îndeplinită cu succes. Este un foarte bun manager al crizelor. Sectorul financiar-bancar a fost restabilit și, mai mult decât atât, în acest sector vedem creșteri și investiții”.

  Sergiu Cioclea a deținut postul de guvernator al BNM din 11 aprilie 2016, fiind numit de Parlament pentru un mandat de 7 ani. Candidatura sa a fost selectată de o comisie de concurs, care a intervievat și evaluat performanțele profesionale și manageriale ale pretendenților.

  Tematic

  În Moldova ar putea apărea două monede noi
  Expert: Ce se va întâmpla dacă Moldova va trece la moneda europeană
  Peste câțiva ani, Moldova va rămâne fără bancnote de hârtie. VIDEO
  Tagurile:
  candidați, BNM, guvernator, Adrian Candu


  Știrile Zilei