15:12 24 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.13
 • USD17.89
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Viscol, polei, drum

  Despre starea drumurilor pe timp de iarnă, în regim de timp real

  © Photo : Inspectoratul de Patrulare
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  64 0 0

  Pentru informarea operativă a cetățenilor va fi lansată o aplicație online.

  CHIȘINĂU, 29 nov – Sputnik. În cadrul ședinței de Guvern consacrate măsurilor ce urmează a fi întreprinse pentru a îmbunătăți condițiile de circulație în sezonul rece premierul Pavel Filip a menționat importanța conlucrării permanente dintre autorități și informarii cetățenilor despre practicabilitatea drumurilor.

  „Oamenii trebuie să cunoască pe ce drumuri se lucrează, care este starea acestora, dar și cine sunt responsabilii, astfel încât atunci când apare o problemă fiecare să știe la cine exact se poate adresa”, a menționat premierul.

  În acest sens, va fi lansată o aplicație online cu date despre condițiile de circulație pe drumurile naționale, dar și despre administrația publică locală sau centrală responsabil pentru fiecare zonă.

  Totodată, va rămâne activ 24/24 Centrul de monitorizare, care în acest an și-a început activitatea pe 17 noiembrie. De aici vor fi gestionate lucrările de deszăpezire, precum și activitatea serviciilor specializate. Pentru a asigura o mai bună monitorizare a utilajelor rutiere antrenate în curățarea drumurilor, prim-ministrul a propus dotarea tuturor unităților cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS).

  De asemenea, în scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație, va fi aplicat „Ghidul privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă”.

  Acesta prevede modalitatea de interacțiune dintre instituțiile responsabile și autoritățile publice în cazul anunțării codurilor meteorologice.

  În acest an, pentru executarea lucrărilor de deszăpezire şi distribuirea materialului antiderapant pe drumurile publice vor fi antrenate peste 500 de unităţi și vor fi folosite aproximativ 15 mii de tone de sare.

  Pentru mai multe informații despre condiţiile de circulaţie rutieră în perioada de iarnă, cetățenii pot accesa site-ul www.asd.md sau pot apela la numerele de contact 022-22-55-30 și 060477117.

  Tematic

  Cum deszăpezirea poate fi transformată într-o distracție pe cinste
  Luni cerul va cădea pe pământ: Cod galben de ninsori în toată țara
  Prognoză meteo alarmantă. Când vin ninsorile şi gerul. Cum vor fi decembrie şi ianuarie
  Tagurile:
  online, informație, practicabilitate, drumuri, Moldova
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei