07:20 27 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.44
 • USD17.86
 • RUB0.27
 • RON4.05
 • UAH0.73
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  16501

  Autoritățile frontaliere au anunțat modificarea regimului de patrulare la granița moldo-română.

  CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Inspectoratele Generale ale Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova și României vor desfășura activități de patrulare comună de-a lungul frontierei de stat. 

  ”Cabinetul de Miniștri a aprobat Protocolul privind constituirea şi activitățile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună. Documentul a fost semnat pe 22 noiembrie 2018, în cadrul ședinței comune a Guvernelor Republicii Moldova și României”, anunță Executivul de la Cișinău în comunicatul emis.

  Activitatea echipelor mixte de patrulare de-a lungul ambelor maluri ale Prutului va asigura securitatea frontierei de stat moldo-române.

  Astfel, consideră părțile, va fi asigurată combaterea cât mai eficientă a formelor de criminalitate transfrontalieră, în special a activităților ilicite în scop de contrabandă și a migrațiunii ilegale.

  Potrivit Guvernului Republicii Moldova, echipele mixte vor activa pe o zonă de 10 kilometri de la linia de frontieră pe teritoriului ambelor state.

  Tematic

  Se schimbă regulile de trecere prin vama moldovenească cu dolari și euro
  Intrăm în Schengen? Săptămâna viitoare, Parlamentul European...
  A început - mobilizare masivă a angajaţilor de la Interne
  Tagurile:
  sărbători de iarnă, securizare, România, Moldova, Frontiera


  Știrile Zilei