18:50 19 Ianuarie 2020
În direct
 • EUR19.48
 • USD17.45
 • RUB0.28
 • RON4.08
 • UAH0.72
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  346910

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat răcirea bruscă a vremii în acest sfârșit de săptămână și geruri de până la -10 grade Celsius la începutul săptămânii viitoare.

  CHIȘINĂU, 26 ian – Sputnik. Pentru astăzi sinopticienii au anunțat ploi și ninsori în toate regiunile țării și temperaturi de +3.. -5 grade Celsius în sudul țării, +2.. -6 grade Celsius în raioanele de centru și +1.. -7 în nordul țării. Duminică se vor menține  aceleași valori termice, doar că va ploua și ninge doar în sud, pe când în centrul și nordul Republicii Moldova vom avea parte doar de ninsori. Va ninge cu precădere în noaptea de sâmbătă spre duminică.

  Gerurile aspre vin luni, când nu vom mai avea precipitații, dar când vom avea până la -7 grade Celsius în sudul țării, -8 grade Celsius în centru și -9 grade Celsius în nordul Republicii Moldova.

  Marți și miercuri deja gerurile se vor înmuia, iar miercuri și jos este posibil să avem iarăși ploi și ninsori.

  Încă de ieri meteorologii au anunțat cod galben de gheață instabilă. Avertizarea hidrologică a fost dată fiindcă pe unele sectoare ale râurilor și bazinelor acvatice din țară gheața va fi instabilă și ieșirea pe ea va prezenta pericol sporit.

  Prognoza meteo în Moldova
  © Photo : meteo.md
  Prognoza meteo în Moldova

  Serviciul Hidrometeorologic de Stat îi ă pe pescarii amatori să fie prudenți și părinții să-și supravegheze copiii.

  Tagurile:
  Moldova, Meteo


  Știrile Zilei