10:37 21 August 2019
În direct
 • EUR19.64
 • USD17.72
 • RUB0.27
 • RON4.15
 • UAH0.70
  Zimbru. Fotografie de arhivă

  Zimbrii nu vor dispare din Moldova: Belarus va contribui la restabilirea populației

  © Sputnik / Владимир Горовых
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  8810

  În rezervația „Pădurea Domnească” din Moldova sunt doar șapte zimbri, iar populația lor trebuie mărită.

  CHIȘINĂU, 9 feb – Sputnik. Moldova a solicitat ajutorul Belarusului privind creșterea numărului de zimbri pe teritoriul țării. În acest scop s-a ajuns la înțelegerea de a face un schimb: doi masculi de zimbru din „Pădurea Domnească” pe două femele din rezervația belarusă „Nalobokski”, a comunicat vineri serviciul de presă al Ministerului Gospodăriei Silvice din Belarus.

  În anul 2006 în Moldova au fost aduși zimbri din Polonia. Aceștia se află acum în rezervația naturală „Pădurea Domnească”.

  „Aici își au habitatul doar șapte zimbri. Pentru a spori numărul lor este necesar de mărit numărul de femele. Conform colegilor moldoveni, cele mai potrivite în acest scop ar fi anume exemplarele belaruse”, se spune în comunicat.

  Totodată se menționează că Moldova va schimba doi masculi din „Pădurea Domnească” pe două femele din rezervația naturală belarusă „Nalobokski”.

  Deocamdată nu au fost anunțate termenele exacte ale acestui schimb, însă în prealabil s-a convenit că ar putea avea loc la sfârșitul anului 2019 – începutul anului 2020.

  În momentul de față în Belarus sunt înregistrați circa 1,8 mii de zimbri. Acolo au fost create 11 micropopulații ale acestor animale, una dintre ele fiind micropopulația „Nalobokski”.

  Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>  Știrile Zilei