07:56 20 Martie 2019
În direct
 • EUR19.56
 • USD17.22
 • RUB0.27
 • RON4.11
 • UAH0.63
  Tunel descoperit în Cahul

  Beci „din perioada otomană”, descoperit în Tighina la o adâncime de 3 metri - VIDEO

  © Photo: Facebook / Stefanita Ion de Moldavie
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  31410

  În orașul Tighina a fost descoperită intrarea într-o construcție subterană, la o adâncime de 3 metri. Deocamdată nu se cunoaște din ce perioadă datează beciul.

  BUCUCREȘTI, 14 feb – Sputnik. În orașul Tighina a fost descoperit un beci vechi, în urma prăbușirii asflaltului. La o adâncime de 3 metri lucrătorii serviciilor comunale au găsit arcade, anunță postul de televiziune local. Potrivit unor istorici, construcția ar putea fi una din perioada otomană.

  "Nu e un caz nou când se prăbușește pământul și găsim arcade din perioada turcă. Desigur, urmează să efectuăm cercetări, însă pare că e vorba de o construcție din perioada turcă. Istoricul Gheorghe Ațvațaturov afirmă că e vorba de una din intrările în catacombele subterane ale orașului. Totuși, etnograful Evghenyi Lobanov, afirmă că nu a găsit nicio informație care ar confirma acest lucru", a declarat șeful secției științifico-metodologice a muzeului istoric și etnografic din Tighina, Galina Gnoianic.

  Tunelul subteran fusese descoperit în anii 60 ai secolului trecut. Atunci s-a decis astuparea intrării în beci cu pietre și nisip, totul fiind acoperit cu asfalt.

  Potrivit unor versiuni, subsolul ar fi fost construit în perioada interbelică, când orașul se afla în componența României. Deocamdată, istoricii locali nu pot afirma exact de când datează construcția.

  Tematic

  Inedit: cursă prin beciuri cu vin, la adâncimea de o sută de metri
  Două tuneluri subterane ar traversa Marea Neagră
  Tagurile:
  Descoperire
  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei