05:50 19 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Automobil, parcare, Chişinău - Imagine simbol

  Important pentru conducătorii auto – Noile reguli pentru „parcarea pe trotuare”

  © Photo: Facebook / Inspectoratul Național de Patrulare al IGP
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  170 0 0

  Inspectoratul Național de Patrulare vine cu precizări privind noile reguli pentru parcarea pe trotuare.

  CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. Inspectoratul Național de Patrulare vine cu mai multe precizări ca urmare a modificărilor RCR la compartimentul „opririi și staționării voluntare a unităților de transport” și a percepției eronate de către șoferi a noilor schimbări.

  Oprirea sau staționarea unităților de transport cu intrarea parțial sau în întregime pe trotuar este admisă doar în locurile special amenajate, marcate prin indicator rutier „parcare” sau „parcare rezervată” precum și prin marcajul rutier „linia îngustă continuă”, însoțite de panourile adiționale care indică modalitatea de poziționare a vehiculului, cu respectarea distanței minime de 1,5 metri predestinate circulației pietonilor.

  Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau planuri înclinate de bordură, destinate persoanelor cu nevoi speciale.

  Astfel, oprirea sau staționarea mijloacelor de transport pe alte porțiuni de drum care nu sunt marcate coresponzător, chiar și cu respectarea distanței de 1,5 metri, va atrage după sine răspunderea contravențională prin aplicarea unei amenzi de până la 1500 de lei și patru puncte de penalizare.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei