19:34 18 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.22
 • USD17.88
 • RUB0.28
 • RON4.25
 • UAH0.67
  Bebeluș

  I-au încurcat stomacul cu plămânii- caz îngrozitor la Institutul Mamei și Copilului: video

  CC0 / Pixabay / Pexels
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  463411

  O tânără acuză medicii de moartea copilului ei de doar două săptămâni. Ea spune că medicii i-ar fi introdus incorect o sondă prin care micuțul era alimentat.

  CHIȘINĂU, 26 mart – Sputnik. O femeie din Rezina îi acuză pe medici că bebelușul ei de doar două săptămâni a murit din cauza lor.  Mama copilului spune că bebelușul ei s-a născut prematur și a fost nevoie ca acesta să fie hrănit cu ajutorul unei sonde.

  Femeia spune că medicii i-au pus sonda incorect copilului, iar laptele ajungea în plămâni și nu în stomac așa cum ar fi trebuit să se întâmple în mod normal. Acest lucru a dus la decesul copilului, scrie presa locală. Totul s-ar fi întâmplat la Institutul Mamei și al Copilului din Capitală. Responsabilii din cadrul spitalului au refuzat să ofere informații presei.  

  Nicoleta a născut un bebeluș de 2 kilograme și 100 de grame în data de 21 februarie. Bebelușul a venit pe lume prematur, la 7 luni și din această cauză medicii i-au spus că micuțul avea nevoie de o intervenție chirurgicală, care nu era foarte complicată. 

  Femeia povestește că bebelușul se simțea mai bine, dar a observat că sonda prin care era hrănit copilul era murdară și a cerut să fie schimbată. Ulterior, starea copilului s-a înrăutățit. Acestuia îi era greu să respire.  

  Mama micuțului a făcut un roentgen care a arătat că sonda prin care era hrănit copilul a fost introdusă într-un plămân. Băiețelul a fost transferat din nou în secția reanimare și conectat la aparatele de respirație artificială.

  În data de 8 martie copilul s-a stins din viață. Mama bebelușului mai spune că a rămas uimită când a citit rezultatele expertizei medico-legale. Acolo nu era precizat nimic de sonda care i-a fost introdusă copilului. Cauza decesului fiind o pneumonie bilaterale. Părinții au apelat la un avocat.

  Reprezentanții Institutului Mamei și a Copilului nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzațiile.

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei