21:35 20 Ianuarie 2021
În direct
 • EUR21.03
 • USD17.34
 • RUB0.24
 • RON4.31
 • UAH0.62
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  159 0 0

  Autoritățile de la Tiraspol infirmă informațiile apărute în presă despre obligativitatea asigurărilor auto pentru automobilele înmatriculate în Republica Moldova.

  BUCUREȘTI, 8 apr – Sputnik. Șoferii automobilelor înmatriculate în Republica Moldova, partea dreaptă a Nistrului, nu vor fi obligați să procure polița transnistreană de Asigurare Obligatorie de Răspundere Civilă Auto, responsabilitatea revenind companiilor de asigurare din Moldova. Cu o astfel de declarație a venit așa-numitul Minister al Afacerilor Externe al autoproclamatei Republici Nistrene, infirmând speculațiile făcute anterior de presa de la Tiraspol.

  Potrivit autoritățile din stânga Nistrului, pentru rezidenții din Republica Moldova este prevăzut un regim special de recunoaștere reciprocă a polițelor de Asigurare Obligatorie de Răspundere Civilă Auto, în conformitate cu decizia protocolară cu privire la “mecanismul de cooperare a subiecților asiguratorii din Republica Moldova și Transnistria în privința de Asigurării Obligatorii de Răspundere Civilă Auto” din 10 aprilie 2015.

  “Partea transnistreană își respectă obligațiile asumate, prevăzute în înțelegerile vizate și mizează pe respectarea lor de către structurile de profil din Republica Moldova”, se spune în comentariul autorităților de la Tiraspol.

  De asemenea, legea nu se aplică și în privința automobilelor înmatriculate peste hotare, care dispune de asigurarea „Cartea Verde”.

  Tematic

  Dodon, univoc, despre cine trebuie să elaboreze formula reglementării transnistrene
  Maria Zaharova: Rusia nu a uitat niciodată de regiunea Transnistreană
  Ce afaceri vor să desfășoare antreprenorii turci în Transnistria
  Problema transnistreană: totalurile întâlnirii dintre Dodon și Krasnoselski - Video
  Transnistria are propria reprezentanță în Rusia
  Madridul, despre relațiile dintre SUA și UE: e posibil un divorț transnatlantic
  Exclusiv: Alertă radioactivă în Transnistria din cauza fierului vechi procurat în România?
  Atenție: Noi reguli pentru șoferii moldoveni care circulă în regiunea transnistreană
  Tagurile:
  Asigurare, Transnistria

  Știrile Zilei