03:19 19 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.53
 • USD17.68
 • RUB0.27
 • RON4.12
 • UAH0.72
  Permis de conducere

  Peste 19 mii de șoferi vor trebui să-și schimbe în acest an permisul de conducere

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  5541 0 0

  Preschimbarea permisului de conducere devine mai accesibilă cetățenilor. În 2019 expiră permisul la peste 19 mii de conducători auto, iar anul viitor circa 40 de mii de șoferi își vor reînnoi permisul.

  CHIȘINĂU, 16 apr – Sputnik. Serviciile de preschimbare și restabilire a permiselor de conducere sunt acum disponibile în mai multe oficii ale Agenției Servicii Publice (ASP) din Capitală. Mai exact, acestea vor fi prestate în cadrul Centrelor multifuncționale Chișinău 2, Chișinău 3 și Chișinău 4, precum și la Secțiile înmatriculare a transportului și documentare a conducătorilor auto nr.10 și nr.11, situate pe str. Calea Ieșilor nr.14, respectiv str. Socoleni nr.1.

  Până acum, în municipiul Chișinău, preschimbarea permisului era posibilă doar la sediile ASP amplasate pe str. Pușkin nr.42 și pe str. Salcâmilor nr.28.

  ”Proiectul are scopul de a facilita accesul cetățenilor la documentarea cu permis de conducere, dar și de a asigura un nivel înalt de prestare a serviciilor publice prin intermediul centrelor multifuncționale”, potrivit ASP.

  Agenția Servicii Publice a ținut cont de faptul că în 2019 expiră permisul la peste 19 mii de conducători auto, iar anul viitor circa 40 de mii de șoferi își vor reînnoi permisul.

  Prin urmare, persoanele a căror permis de conducere expiră în timpul apropiat sau cele care necesită restabilirea actului în locul celui pierdut, deteriorat sau furat pot solicita un alt document la oricare din oficiile enumerate.

  La preschimbarea permisului, solicitanții vor prezenta actul de identitate, permisul de conducere obţinut anterior, adeverinţa medicală, cererea-tip și dovada achitării tarifului stabilit.

  Serviciile de preschimbare și restabilire a permisului de conducere sunt prestate de alte 34 de subdiviziuni teritoriale ale ASP din țară.

  Tematic

  Nemții trimit în România mașinile interzise la ei: Taxe uriașe pentru șoferi
  Important pentru șoferi: Schimbări majore la Punctul Vamal Albiţa
  Atenție, șoferi: Republica Moldova dublează amenzile
  Avertizări IGSU pentru șoferi: „Urmăriţi buletinele meteo! Nu plecaţi cu autoturismul...”
  Atenție, șoferi! Guvernul vă pregătește o nouă taxă
  De săptămâna viitoare, mulți șoferi din Moldova vor rămâne fără permise de conducere
  Tagurile:
  șoferi, Permise auto


  Știrile Zilei