17:59 21 Aprilie 2019
În direct
 • EUR20.15
 • USD17.91
 • RUB0.28
 • RON4.23
 • UAH0.67
  Mașină a Inspectoratului Național de Patrulare al IGP

  Conducător auto agresiv: a mușcat un polițist, riscă pușcărie - imagini video (18+)

  © Sputnik / Miroslav Rotari
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  146510

  Poliția a venit cu precizări în legătură cu un incident iscat între polițiști de patrulare și un conducător auto în stare de ebrietate care a manifestat comportament agresiv în raport cu oamenii legii.

  CHIȘINĂU, 17 apr - Sputnik. După ce în mediul on-line au apărut imagini video în care un conducător auto oprit de poliție se comportă agresiv, oamenii legii vin cu precizări.

  Incidentul în care inspectorii de patrulare, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit  un automobil de model "Vaz", la volanul căruia se afla un bărbat vizibil în stare de ebriretate, a avut loc în aproprierea satului Bozieni, raionul Hîncești, pe 16 martie.

  Potrivit poliției, șoferul s-a comportat agresiv și chiar l-a mușcat pe unul dintre inspectori de deget.

  „La solicitarea polițiștilor de a prezenta actul de identitate sau documentul ce atestă dreptul de proprietate asupra autovehiculului, conducătorul auto a refuzat. De asemenea, bărbatul nu s-a supus cerințelor legale ale poliţiştilor care urmau să verifice dacă acesta a consumat sau nu alcool. În replică, conducătorul auto a dat dovadă de un comportament agresiv, folosind cuvinte necenzurate în adresa angajaţilor poliţiei. Astfel, în timpul reținerii, șoferul l-a mușcat pe unul din polițiști de deget, provocându-i leziuni a ligamentului degetului”, precizează poliția.

  Conducătorul auto, un tânăr în vârstă de 25 de ani, a fost reținut pentru 72 de ore și riscă pușcărie.

  „În privința acestuia a fost inițiată o cauză penală în baza art. 349, al. 1 CP al RM (ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplinşte datoria obştească). Bărbatul riscă amendă de până la 67.500  lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore sau închisoare de până la 2 ani”, mai precizează sursa citată.

  Astfel, Poliția punctează că nu va tolera acte de ameninţare asupra poliţiştilor, vătămarea integrităţii corporale sau sănătăţii, deteriorarea bunurilor acestora, ofensarea, blamarea, nesupunerea ordinelor legale.

  Atenție, înregistrarea video conține și cuvinte necenzurate (18+).

  Reguli de utilizareCOMENTARII


  Știrile Zilei