03:29 28 Februarie 2020
În direct
 • EUR19.45
 • USD17.77
 • RUB0.27
 • RON4.04
 • UAH0.72
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  805610

  Examinarea celui de al doilea dosar deschis pe numele lui Vladimir Filat a fost amânată din nou.

  CHIȘINĂU, 18 apr - Sputnik. Fostul premier al Moldovei, Vladimir Filat, condamnat pentru acte de corupție, cercetat acum într-un alt dosar penal, a declarat că dorește să discute cu presa. El a vorbit despre asta după ședința de judecată, dând de înţeles că este o dorinţă intimă (Intim=сare constituie partea esențială, profundă, a unui lucru, a unei probleme etc.; lăuntric) a sa.

  "Vreau să fac o precizare, niciodată nu am refuzat să discut cu presa și vreau să discut", a declarat Filat.

  Joi, ședința de judecată a durat mai puțin de jumătate de oră. Potrivit procurorului Nadejda Busuioc, audierile au fost amânate.

  ”Cauza este recursul apărării, depus la Curtea de Apel, cu privire la ridicarea excepției de neconstituționalitate. Nu cunosc când va fi următoarea ședință”, a declarat procurorul.

  Reprezentanții apărării lui Filat au subliniat că vor să vadă dacă instanța este competentă să judece această cauză.

  Anterior, procurorii au declarat că avocații lui Filat tergiversează intenționat procesul de examinare a celui de-al doilea dosar în care figurează fostul premier.

  Fostul premier și deputat Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de detenție pentru corupere pasivă și trafic de influență. Acesta a fost reținut de ofițerii CNA chiar în sala Parlamentului, pe data de 15 octombrie 2015. În prezent, pe rol se mai află un dosar deschis pe numele lui Filat, în care acestuia i se incriminează infracțiunea de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Vladimir Filat este deținut în Penitenciarul 13 din Chișinău.  Știrile Zilei