15:04 20 Septembrie 2019
În direct
 • EUR19.52
 • USD17.64
 • RUB0.28
 • RON4.12
 • UAH0.72
   aeroport

  Exclusiv: Procuratura, despre incidentul aviatic din spațiul aerian al Moldovei

  © Sputnik / Мирослав Ротарь
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  14120

  Un avion ce aparține companiei aeriene Blue Bird Airways, înregistrat în insula Creta, Grecia, a survolat ilegal spațiul aerian al Republicii Moldova și a aterizat pe Aeroportul Chișinau fără permisiunea Autorității Aeronautice Civile. La moment aeronava este arestată.

  CHIȘINĂU, 25 apr – Sputnik. Procurorul șef al Procuraturii municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați, a declarat pentru Sputnik Moldova că incidentul aviatic produs astăzi în spațiul aerian al Republicii Moldova urmează să fie investigat de responsabilii de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

  ”Este competența AAC. Ei trebuie să cerceteze acest incident și în funcție de rezultate va decide dacă se va adresa sau nu procuraturii”, a declarat Șaptefrați.

  Un avion ce aparține companiei aeriene Blue Bird Airways, înregistrat  în insula Creta, Grecia, a survolat ilegal spațiul aerian al Republicii Moldova și a aterizat pe Aeroportul Chișinau fără permisiunea Autorității Aeronautice Civile (AAC). Informația a fost confirmată pentru Sputnik de purtătorul de cuvânt al AAC, Irina Bodolica.  

  Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi, a precizat pentru Sputnik Moldova că la moment aeronava este arestată.

  ”Acum la fața locului se duc cercetări în care sunt implicate Poliția de Frontieră și AAC. Cu detalii vom reveni după ce vom avea un rezultat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

  Este vorba despre o aeronavă de tip Boeing 737-800, care este interzis în spațiul aerian al țării noastre.

  Tagurile:
  Moldova, Spațiu aerian, Procuratura


  Știrile Zilei