03:09 05 Aprilie 2020
În direct
 • EUR20.12
 • USD18.43
 • RUB0.23
 • RON4.17
 • UAH0.67
  Moldova
  Sa primesc un link scurt
  6956 0 0

  Persoanele fizice care trec frontiera vamală vor trebui să completeze un formular pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora.

  CHIȘINĂU, 12 mai – Sputnik. De la sfârșitul anului trecut, au intrat în vigoare noile cerințe la declararea valutei în vamă, stabilite în Regulamentul privind vămuirea bunurilor trecute peste frontiera vamală a Republicii Moldova de către persoane fizice și a unor formulare tipizate.

  Astfel, funcționarul vamal va indica date suplimentare în Formularul tipizat TV-28. Documentul se eliberează persoanelor fizice care trec frontiera vamală şi serveşte pentru legiferarea valutei introduse în Republica Moldova, a documentelor de plată, metalelor preţioase, pietrelor scumpe, a bijuteriei din metalele preţioase şi din pietre scumpe, deşeurile acestora.

  Formularul tipizat TV-28 se eliberează după completarea Declarației vamale DV-6.

  În urma modificărilor operate, în Formularul TV-28 se va nota suplimentar proveniența numerarului. În acest caz va fi indicată dacă suma declarată provine dintr-o moștenire, economii, vânzări, donație, cont bancar.

  De asemenea, în formular va fi indicat numele și adresa beneficiarului în cazul în care este vorba despre o altă persoană, dar și unde vor fi utilizați acești bani.

  Tematic

  Trafic ONLINE: șoferii pot urmări live timpul de aşteptare în vamă
  Bani nedeclarați: 23.250 Euro confiscați de la o moldoveancă la vamă. Ce riscă
  Pretinsul medic italian a încercat să fugă din România, a fost prins la vamă
  Tagurile:
  valută, Dolari, Euro, vamă, Moldoveni


  Știrile Zilei